Take a fresh look at your lifestyle.

Administrator cercetat pentru evaziune cu un prejudiciu de 10.000 de lei. Nu plătea taxele angajaților la stat

0

baniAdministratorul unei societăţi comerciale din Câmpia Turzii  este cercetat de poliţişti pentru evaziune fiscală. Acesta ar fi reţinut şi nu ar fi virat către bugetul de stat circa 10.000 de lei, reprezentând impozitele aferente veniturilor obţinute din drepturile salariale şi contribuţiile pentru sănătate, şomaj şi pensie.

În urma cercetărilor efectuate de poliţiştii de investigare criminalităţii economice din cadrul Poliţiei municipiului Câmpia Turzii, s-a dispus continuarea urmăririi penale faţă de un bărbat, de 41 de ani, pentru evaziune fiscală, comisă prin stopaj la sursă.

Bărbatul, în calitate de administrator al unei societăţi comerciale, respectiv în calitate de angajator, ar fi reţinut de la angajaţi şi nu ar fi virat către bugetul de stat, în termenul legal, impozitele aferente veniturilor obţinute din drepturile salariale şi contribuţiile pentru sănătate, şomaj şi pensie. Prejudiciul cauzat astfel, în perioada 2011-2014, este de aproximativ 10.000 de lei.

Poliţiştii continuă cercetările pentru documentarea întregii activităţi infracţionale a bărbatului, pentru comiterea infracţiunii de „evaziune fiscală”, faptă prevăzută de Legea 241/2005 pentru prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale.

Citește și

SPUNE CE CREZI

Adresa de email nu va fi publicata