Take a fresh look at your lifestyle.

Alegerile CJ Cluj îl aduc pe Ponta în fața magistraților Curții de Apel. PNL Cluj l-a acționat în judecată pe prim-ministru și s-a stabilit deja primul termen

0 4

victor-ponta1Plângerea făcută de PNL Cluj în Contenciosul administrativ, în legătură cu obligarea Guvernului Ponta de a respecta legile României și de a declanșa alegerile parțiale pentru ocuparea funcției de președinte al CJ Cluj, a avut efecte. Prima  înfățișare în fața magistraților clujeni va avea loc în data de 1 aprilie, ora 9.30 la Secția de Contencios administrativ a Curții de Apel Cluj. Astfel, Victor Ponta va fi obligat să vină în fața judecătorilor pentru audieri. 

“Victor Viorel Ponta și PSD au impresia că se poate glumi pe seama drepturilor cetățenilor Clujului de a alege și de a fi ales. Sper să nu trateze situația ca pe o glumă, așa cum s-au obișnuit să guverneze România.

Reamintesc faptul că am notoficat ca, până la începutul lunii decembrie a anului trecut, să se adopte o hotărâre de Guvern prin care să stabilească, cel mai târziu la jumătatea lunii ianuarie a anului 2015, conform prevederilor Legii nr. 215/2001 (art. 102 ind. 1, coroborat cu art. 69 alin. 2 și art. 69 alin. 5 coroborat cu art. 9 din Legea nr. 67/2004), a datei de desfășuare a alegerilor parțiale pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Cluj. Fiind vorba despre alegeri parțiale generate de o situație prevăzută de Legea administrației publice, respectiv cea privind Statutul aleșilor locali, data desfășurării alegerilor trebuie să se stabilească cu cel puțin 35 de zile înaintea votării (art. 9 din Legea 67/2004). S-a ajuns la situația ca totul să se trateze prin tribunale din cauza faptului că la PSD înfrângerea legii prin tergiversare și forțare este normă de lucru. Reamintesc faptul că există și acțiuni penale împotriva premierului Victor Viorel Ponta, nu numai de contencios administrativ”, precizează într-un comunicat de presă, copreședintele executiv al PNL Cluj, Mihai Seplecan.

citatie-mihai-seplecan

SPUNE CE CREZI

Adresa de email nu va fi publicata