Take a fresh look at your lifestyle.

AM AVUT DREPTATE! MAI face încadrări directe în Poliție, anunțul vine pe Facebook

4

politistiPublicația noastră, Ziarul Clujean, a avut dreptate referitor la încadrările directe la care apelează Poliția Română pentru a acoperi deficitul de personal din Cluj și alte județe. În 21 ianuarie, publicația noastră arăta că la Cluj mare parte din polițiști sunt în pragul pensionării, iar Inspectoratul Județean de Poliție Cluj ar urma să rămână fără 70 % dintre angajați. Articolul AICI.

Citește și …
La IPJ Cluj se fac încadrări directe! Află cum poți să fii polițist!

Potrivit DC News, Ministerul de Interne a anunţat că ”începând cu 15 februarie, vor fi iniţiate procedurile de încadrare din sursă externă pentru un număr de 2.500 de posturi destinate structurilor operative”, ceea ce a produs revoltă pe Facebook.

Cu alte cuvinte, ”recrutare din surse externe” înseamnă că un civil poate ajunge în cadrul structurilor operative dacă îndeplineşte anumite condiţii şi depunde un dosar.

mai-incadrari-directe

”Şedinţa de evaluare a activităţii MAI, decembrie 2015 – ianuarie 2016
Efectivele MAI primesc întăriri / Şi tu poţi să fii colegul nostru!
O prioritate a Ministrului Afacerilor Interne este reducerea deficitul de personal la nivelul structurilor MAI. Astfel, o primă etapă este organizarea concursurilor pentru un număr de 1.000 de agenţi de poliţie care vor avea ocazia să treacă în corpul ofiţerilor, bineînţeles, după promovarea examenului.
Începând cu 15 februarie a.c., vor fi iniţiate procedurile de încadrare din sursă externă pentru un număr de 2.500 de posturi destinate structurilor operative! Succes tuturor!”, se arată într-un anunţ postat de MAI, pe Facebook.

Faptul că MAI face angajări din rândul civililor a stârnit revoltă pe Facebook, în rândul studenţilor la şcolile de Poliţie, dar şi al civililor care consideră că vor ajunge în strucuturi operative oameni cu ”Pile, Cunoştinţe şi Relaţii”.

”O soluţie ideală…în numele elevilor de poliţie vă mulţumesc..noi tragem 2 ani să ajungem poliţişti iar unii vin şi-n 3 luni..gata”, a scris un student al Şcolii de Poliţie din Câmpina.

”Deci pierdem 1000 de agenţi instruiţi şi primim 2500 de civili care cel mai probalil vor provenii din P.C.R”, a scris un cetăţean

”Aşa aţi făcut şi în 2005, 2007 şi drept urmare promoţia 2009 a stat 6 luni în vacanţă pe 40 de lei şi promoţia 2011 un an. FELICITĂRI!!!”, este un alt comentariu primit de MAI.

incadrari-directe-politie

Ministerul Internelor susţine că prin această măsură vrea acoperirea deficitului de personal care se va accentua odată cu ieşirile la pensie.

”Promoţiile 2016 ale şcolilor MAI, reprezentând aproximativ 1.500 de absolvenţi, agenţi şi ofiţeri, vor fi încadrate la termen, fără întârzieri. De asemenea, luna aceasta vor începe concursurile pentru trecerea în corpul ofiţerilor a 1.000 de agenţi de poliţie.

Cele peste 2.000 de posturi din sursă externă sunt destinate încadrării de agenţi şi subofiţeri pentru structurile operative ale ministerului.

Această măsură a încadrării din sursă externă este una de excepţie, necesară pentru acoperirea deficitului de personal din MAI care s-ar putea accentua prin ieşirile la pensie că urmare a intrării în vigoare de la 1 ianuarie 2016 a Legii pensiilor militare”, precizează MAI.

Deficit de 10.000 de oameni. Posibilă soluţie: reangajarea celor daţi afară în 2011

Dumitru Coarnă, vicepreşedinte SNPPC, a declarat în exclusivitate pentru DC NEWS că sindicatul a făcut două propuneri MAI, cu care însă Ministerul nu este de acord.

”Avem un deficit structural foarte mare, de 5000 de funcţii. Iar şcolile nu au capacitatea să producă într-un timp relativ scurt atât personal. ”colile au funcţionat la jumătate din capacitate până acum. Abia din 2016 funcţionează la capacitate maximă. Şi atunci există această varianta a surselor externe.

Noi venim cu o soluţie. Să ne îndreptăm către cei disponibilizaţi în 2011. Aceştia nu au fost daţi afară din vină lor. Am propus (Ministerului de Interne -n.r) să se orienteze pe jandarmii, pompierii, poliţiştii disponibilizaţi în 2011 pentru că aşa mi se pare moral, după care, putem merge şi pe surse de angajare externă. Am vorbit şi la nivelul guvernului să reintegrăm măcar 500 de oameni dintre cei scoşi din sistem. Aceştia au experienţa necesară pentru a-şi îndeplini sarcinile.

Noi am oferit altă varinata Ministerului. Scăderea duratei şcolii la 3 luni sau 6 luni, timp de doi ani. Aşa putem produce de patru ori mai mulți poliţişti. Pe asta milităm. Am înţeles, pe surse neoficiale, că Ministerul nu este de acord cu propunerile noastre.

Avem un deficit, la momentul actual de 5000-6000 şi ar putea creşte la 10.000 pe parcursul anului 2016”, a spus Coarnă

Ce sunt structurile operative

Structurile operative sunt cele care lucrează în mod clar cu contravenţia şi infracţiunea: ordine publică, judiciar, poliţie economică, rutier etc. Operativul este cel care lucrează direct cu cetăţeanul, pe constatare de infracțiuni, contravenţie, siguranţă şi ordine publică.

loading...
Citește și
4 Comentarii
 1. 4Romania spune

  Sunt multi din sursa externa mai destepti decat cei incadrati cu tot cu scoala de Politie.
  Haideti ca ne bucuram ca vin locuri de munca si sa dam posibilitate de angajare si la omul de rand…Daca vor fi incompetenti incadrati pe parcurs …cei slabi vor iesi din sistem….!!!

 2. 4romania datu cu parerea spune

  Incadrarea directa inseamna deprofesionalizarea Politiei. Se dovedeste ca Toba este cel mai nociv ministru de interne: pe langa faptul ca acest minister are o multime de probleme, ii mai creeaza un handicap major. Nicaieri in lume, in niciun sistem (administratie, invatamant, aparare etc.) nu se angajeaza oameni fara pregatire specifica. Suntem in 2016 dar din pacate Romania pare a fi inca in ’90.

 3. Constantin Cristian spune

  Buna seara.Sunt of. in rezerva M.Ap.N,,ofiter de Artilerie si Rachete Sibiu promotie 1991.Am Fac. de Sport Craiova,anul 2000.Am inaltimea de 1,78,G 78kg.Am lucrat ca Sef de obv.,Sef de Tura la Firma de paza si securitate SC SWAT FORCE SRL,la Craiova,Caracal timp de 12 ani.Sunt serios,imi place sa lucrez in echipa,acolo unde sunt pus sa mi fac treaba ca la carte.Cu stima si respect Cpt. in rezerva Constantin Cristian.Tel.0760465771.Adresa email costicristion@yahoo.com.

 4. Alin spune

  Incadrarile din sursa externa nu inseamna depunerea unui dosar si gata, incadrarile se fac pe baza de examen, idem Campina, despre ce ” deprofesionalizare” vorbiti? cand jumatate din agentii scosi de Campina nu sunt capabili sa completeze un pv ? subofiterii nu au tot un examen pentru trecerea in corpul ofiterilor ? acum ar trebui sa le sara in cap cei care au terminat academia? nu mai balmajiti aiurea ca va faceti profesia de ras, mai bine ati pune mana pe oug-uri si ati lasa Politia Romana sa-si faca treaba, ca nu intra in competenta voastra astfel de decizii.

SPUNE CE CREZI

Adresa de email nu va fi publicata