Take a fresh look at your lifestyle.

Crimă la Cluj! Un clujean și-a sufocat și ucis nevasta înainte de Crăciun. Astăzi a fost arestat

0

La data de 23.12.2017, Poliția municipiului Cluj – Napoca, Secția 2 Poliție Rurală Apahida, a fost sesizată telefonic cu privire la faptul că o femeie, în vârstă de 68 ani, din satul Căianu Mic, județul Cluj, a fost găsită decedată la domiciliu, de către soțul său, în vârstă de 69 de ani.

La examinarea exterioară a cadavrului s-a constatat că acesta prezenta urme de violență, cercetarea penală efectuându-se sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 192 Cod Penal.

Ulterior, având în vedere concluziile preliminare ale necropsiei efectuate de IML Cluj la data de 24.12.2017, conform cărora moartea femeii a fost violentă şi s-a datorat asfixiei mecanice prin obstrucția căilor aeriene superioare, cu perna, putând data din 23.12.2017, cauza a fost preluată de poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale al IPJ Cluj, sub directa coordonare a procurorul criminalist din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Cluj.

În urma verificărilor și investigațiilor efectuate în cauză, cu accent pe relația dintre victimă și soțul său, precum și pe baza probatoriului administrat, la data de 28.12.2017, procurorul de criminalist a dispus schimbarea încadrării juridice a faptei din ucidere din culpă, în omor, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 188 Cod Penal, cu aplicarea art. 199 Cod Penal (violența în familie).

Soţul victimei, suspectat de săvârşirea infracţiunii, a recunoscut parțial fapta comisă. Acesta a fost reținut pentru 24 de ore, iar în cursul zilei de astăzi  Tribunalului Cluj a dispus cercetarea sa in stare de arest preventiv.

Citește și

SPUNE CE CREZI

Adresa de email nu va fi publicata