Take a fresh look at your lifestyle.

Detalii șocante de la procurori despre cruzimea cu care a fost ucis bătrânul din Călățele de cei patru țigani

0

crima-calatele-4Cei patru țigani din Călățele, trei minori și un adult, acuzați că au ucis un bătrân de 83 de ani, din aceeași localitate, pentru a-i fura banii, au fost reținuți, joi seara, după audieri, pentru 24 de ore. În cazul unui minor și a unui adult s-a pus deja în mișcare acțiunea penală pentru omor calificat și vor fi prezentați în fața judecătorilor de la Tribunalul Cluj cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile. Ceilalți doi minori, care au participat la crimă, sunt internați la Psihiatrie și au deocamdată calitatea de suspecți. Dacă se va dovedi că au avut discernământ la comiterea crimei vor primi și ei calitatea de inculpați.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Cluj arată într-un comunicat remis publicației noastre, Ziarul Clujean, cruzimea de care au dat dovadă ucigașii bătrânului.

Criminalii l-au lovit în cap pe bătrân, până la inconștiență, iar mai apoi folosindu-și mâinile și genunchii, prin compresiuni toracice, l-au sufocat. Făptașii nu au găsit bani.

„În cursul serii de 19.10.2016, pe raza localităţii Călăţele din jud. Cluj, în baza unei înţelegeri prealabile pentru a sustrage bani din locuinţă, inculpaţii minori C.D., M.D.-G., R.M. şi inculpatul major R.T. au pătruns prin escaladarea gardului şi apoi prin efracţie în locuinţa victimei G.P. şi, pentru a-şi crea condiţii favorabile sustragerii de bunuri din locuinţă, au întrebuinţat acte de violenţă asupra acesteia care au condus la decesul victimei, moartea fiind violentă, datorându-se asfixiei mecanice prin mecanism complex de sugrumare, sufocare cu mâna şi compresiune toraco-abdominală, purtând data din 19.10.2016, conform concluziilor preliminare ale I.M.L. Cluj-Napoca.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de omor calificat, prevăzută de art. 188 alin. 1 C. pen. rap. la art. 189 alin. 1 lit. d) C. pen. şi tentativei la infracţiunea de tâlhărie calificată, prev. de art. 32 alin. 1 C. pen. rap. la art. 234 alin. 1 lit. d) şi f) C. pen., cu aplic. art. 38 lit. a) C. pen.

Suspecţii minori M.D.-G. şi C.D, inculpatul minor R.M. şi inculpatul major R.T., ultimii doi reţinuţi în cauză pe o perioadă de 24 de ore, vor fi prezentaţi Tribunalului Cluj cu propunere de luare a măsurii arestării preventive”, se arată în documentul procurorilor.

Citește și …
UPDATE – Crimă în județul Cluj, la Călățele – FOTO/VIDEO – imagini de la fața locului

Citește și

SPUNE CE CREZI

Adresa de email nu va fi publicata