Take a fresh look at your lifestyle.

Emerson și UTCN au semnat un nou acord de parteneriat. În ce constă

0

rectorat UTCNJoi, 17 martie 2016,a avut loc la Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca ceremonia semnării noului acord de parteneriat între Universitate şi SC Emerson SRL, lider global în proiectarea şi furnizarea de tehnologie şi servicii în domeniul ingineriei. Acordul cadru este bazat pe o lungă și fructuoasă colaborare încă de la primele tatonări ale companiei înainte de a se stabili la Cluj-Napoca şi acoperă domenii precum educația, cercetarea și formarea profesională.

Semnarea acestui acord a fost prilejuită de aniversarea a 10 ani de când SC Emerson SRL funcţionează la Cluj. Atât Prof.dr.ing. Vasile ȚOPA, Rectorul UTCN, câtși Directorul General al campusului Emerson din Cluj-Napoca, Balasz Hopka, au subliniat importanța Universității Tehnice în dezvoltarea resursei umane a companiei, precum și dorința de implicare a SC Emerson în dezvoltarea universității și a comunității locale.

“Una dintre primele întâlniri pe care le-am avut în Cluj a avut loc la Universitatea Tehnică. Fiind o companie globală de tehnologie şi inginerie, obiectivul nostru a fost să creăm un punct de plecare pentru inginerii talentaţi. Odată ce Emerson a anunţat în 2006 construirea unui campus în parcul industrial Tetarom II, Universitatea a ajutat primii angajaţi Emerson din Cluj, oferindu-le birouri şi infrastructura necesară pentru un start-up.”, îşi reaminteşte Balazs Hopka. “Suntem în continuare recunoscători Universităţii şi apreciem cu adevărat sprijinul pe care l-am primit încă de la începutul parteneriatului cu Universitatea Tehnică Cluj-Napoca.”

Emerson a angajat peste 600 de absolvenţi ai UTCN în ultimii 10 ani, oferindu-le oportunităţi locale şi globale de dezvoltare. Rectorul UTCN, Prof.dr.ing. Vasile Topa își amintește: În urmă cu 10 ani, compania dorea să angajeze 25 de absolvenți ai universității. Numărul celor angajați astăzi arată evoluția, atât a Emerson în Cluj, cât și a colaborării dintre cele două instituții.

Parteneriatul dintre Emerson şi Universitatea Tehnică s-a dezvoltat continuu din anul 2006. Activităţile desfăşurate au inclus programe de internship, proiecte de cercetare şi inovare, şcoli de vară şi alte evenimente care au ajutat numeroşi studenţi să-şi dezvolte cunoştintele şi să aleagă după absolvire o carieră potrivită profilului lor.

De asemenea, Emerson organizează şi găzduieşte an de an Ziua Porţilor Deschise, unde studenţii şi profesorii sunt invitaţi să viziteze compania.

Odată cu noul parteneriat, Emerson şi-a luat angajamentul pentru educaţie, anunţând planurile de viitor:

  • Organizarea de internship-uri pentru studenţi în colaborare cu Universitatea, cu scopul de a oferi pregătire;
  • Oportunităţi de internship pentru personalul Universităţii, cu scopul de a oferi un contact strâns cu actualele cerinţe din mediul de afaceri;
  • Sprijinirea Universităţii pentru a îmbunătăţi infrastructura şi oportunităţile de pregătire în Universitate;
  • Sprijinirea Universităţii pentru participarea sau organizarea de conferinţe care reprezintă interes şi pentru comunitatea de afaceri.

Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca  are ca obiectiv strategic dezvoltarea relațiilor de colaborare cu firmele industriale, Emerson fiind un partener implicat în multe proiecte, în beneficiu comun și cu implicarea importanta a studenților, viitorii specialiști din industrie.

Citește și

SPUNE CE CREZI

Adresa de email nu va fi publicata