Take a fresh look at your lifestyle.

EXCLUSIV – Zeci de polițiști din Cluj “au fugit” la pensie din cauza unei ordonanțe. Unele posturi au rămas fără șefi

0

politistiZeci de polițiști din județul Cluj și-au depus cereri de pensionare în primele 3 luni și jumătate ale anului 2016. Un număr mare, într-o perioadă atât de scurtă și raportat la cererile de pensionare din anii trecuți. Ordonanța 57 pare că i-ar fi speriat pe polițiștii cu drept la pensie și i-a făcut să fugă de sistem.

Ordonanța 57, privind pensionarea, a făcut prăpăd în rândul polițiștilor din județul Cluj, dar nu numai. Zvonul potrivit căruia cei cu drept la pensie după 25 de ani de muncă nu își încetează raporturile de activitate, până în 15 martie, vor primi pensii cu 10-20 % mai mici.

“În perioada 1 ianuarie – 17 martie, un număr de 43 de poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj au încetat raporturile de serviciu cu unitatea, cu drept la pensie. Dintre aceştia, un număr de 42 de poliţişti au depus cereri în vederea încetării raporturilor de serviciu, prin pensionare”, precizează reprezentanții Inspectoratului Județean de Poliție Cluj, la solicitarea publicației noastre – Ziarul Clujean.

Unele posturi de poliție din județul Cluj au rămas fără șefi în urma cererilor de pensionare depuse la IPJ Cluj. Astfel, mai marii IPJ s-au văzut nevoiți să împuternicească  și să detașeze polițiști pe funcțiile rămase libere până la un concurs.

Ordonanța 57 a trecut de Senatul României, cu unele amendamente, a ajuns în comisiile Camerei Deputaților și până la data de 1 mai va fi supusă votului.

„Zvonul a fost fals. Eu am insistat la conducerea MAI, am avut o întâlnire cu ministrul Petre Tobă, pentru o videoconferință în care să explicăm situația. Eu am combătut acel zvon cât am putut. Ministerul Afacerilor Interne nu a făcut nimic în sensul în care să le explice polițiștilor că ordonanța nu îi afectează cu nimic. Așa s-a ajuns în situația în care în primele trei luni ale anului 2016, la nivel național, s-au înregistrat 3000 de dosare cu cereri de pensionare, venite din partea polițiștilor, în comparație cu anul 2015 când pe întreg anul au fost 2800 de cereri de pensionare”, a explicat pentru publicația noastră, Ziarul Clujean, Dumitru Coarnă – vicepreședinte Sindicatul Național al Polițiștilor.

Potrivit unor informații neoficiale, nu s-a dorit oprirea zvonului și asta pentru a se pensiona cât mai mulți polițiști și așa să le fie făcut loc celor care vin prin încadrări directe.

Dumitru Coarnă mai susține că polițiștii cu drept de pensie, care vor să mai muncească în sistem, dar și-au depus cereri de pensionare fiind induși în eroare de zvonul ordonanței, din punct de vedere juridic se pot întoarce la serviciu. Asta numai cu acordul angajatorului, iar perioada cât a stat acasă să fie considerată concediu sau concediu neplătit.

Publicația noastră, Ziarul Clujean, a prezentat situația de la Inspectoratul Județean de Poliție Cluj în data de 21 ianuarie 2016.  Atunci vă arătam că în următorii 2-3 ani, dacă nu se fac angajări, Clujul rămâne fără jumătate din polițiști.

Materialul poate fi citit dând click AICI!

 

loading...
Citește și

SPUNE CE CREZI

Adresa de email nu va fi publicata