Take a fresh look at your lifestyle.

FOTO – Pugilistul Mihai Leu, polițist pentru o zi la Cluj-Napoca

0 3

Amintiri de pe ringul de box, dar și lecții de pugilism, recomandări de conducere preventivă,  urmate de derapaje controlate la volanul unei mașini de Poliție – toate acestea au avut loc azi la sediul Școlii de Agenţi de Poliţie ”Septimiu Mureşan” Cluj-Napoca. În centrul acestor activități a stat boxerul și pilotul de curse Mihai Leu, devenit ”Elev al Şcolii de Poliţie pentru o zi”.

Printre pionierii care au făcut istorie în sportul românesc, Mihai Leu se impune drept o figură marcantă, fiind primul român campion mondial la box profesionist. Acceptul acestuia de a îmbrăca timp de o zi uniforma de elev al școlii clujene de poliție și de a purta un dialog activ cu viitori agenți de poliție s-a dovedit a fi una dintre cele mai de succes ediții ale proiectului ”Elev al Școlii de Poliție pentru o zi” derulate de școala clujeană. Un mare sportiv, un caracter de învingător, un campion în ring, pe traseele de raliu și în viață, Mihai Leu este  exemplul ideal de urmat de către viitorii agenți de poliție.

Mihai Leu, sportivul din Hunedoara, s-a făcut cunoscut ca pugilist, fiind campion mondial WBO la semimijlocie în 1997. S-a retras din box în urma unei accidentări, fiind neînfrânt la fel ca legendarul boxer european Terry Marsh. De-a lungul carierei de boxer Mihai Leu a avut 28 de victorii, 10 prin knockout, 18 la decizie, 0 înfrângeri, 0 egaluri.

A început apoi să concureze ca pilot de raliu, unde a devenit campion național în 2003 la bordul unui Hyundai Accent WRC. Din 2010 este team-managerul Jack Daniels Rally Team, echipă ce concurează în Campionatul Național de Raliuri (CNR).

Evenimentul, ajuns la ediția a XII-a, face parte din agenda manifestărilor menite să promoveze imaginea şcolii şi profesia de poliţist. Au fost elevi pentru o zi ai şcolii clujene de poliţie personalităţi culturale (cântăreaţa Anamaria Georgescu – 2006, actorul Dorel Vişan – 2011, folkistul Emeric Imre – 2013), sportive (fotbalistul Tony de Silva – 2009, judoka Corina Căprioriu – 2012, fotbalistul Ricardo Cadú – 2014, luptătoarea Ana-Maria Pavăl – 2015, handbalista Valentina Ardean-Elisei – 2016, pilotul de curse Bogdan Marișca – 2017), politice (instituţiile prefectului – 2007 şi primarului – 2010), ziarişti (Andy Daiszler – 2007) şi elevi ai unor şcoli partenere (Liceul Teoretic „Gheorghe Şincai” Cluj-Napoca – 2006 şi Şcoala de Pregătire a Agenţilor Poliţiei de Frontieră „Avram Iancu” Oradea – 2011).

 

SPUNE CE CREZI

Adresa de email nu va fi publicata