Take a fresh look at your lifestyle.

IMAGINI – Intervenție dramatică a elicopterului la mai multe incendii izbucnite în pădurile Clujului

0

incendiu-paduri-imagini-elicopter (9)Două autospeciale cu 13 pompieri au acţionat ieri, pentru stingerea unui incendiu de pădure izbucnit pe un versant din apropierea localităţii Măguri Răcătău.

A fost afectată o zonă de aproximativ şase hectare, pădure de foioase şi lemn de esenţă tare. Incendiul s-a manifestat prin mai multe focare care au izbucnit în diverse locaţii ale versantului, datorită jarului purtat de vânt, zona fiind cunoscută pentru curenţii ce se formează pe aceşti versanţi.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență “AVRAM IANCU” al județului Cluj a solicitat intervenția pe calea aerului  a elicopterului Unității Speciale de Aviație Cluj-Napoca.

La această acţiune de stingere, Unitatea Specială de Aviaţie Cluj-Napoca a participat cu un elicopter MI-17, dotat cu dispozitivul acroşat Bambi-Bucket, pentru stingerea incendiilor, forțele Ministerului Afacerilor Interne fiind sprijinite de peste 30 de cetăţeni din localitatea Măguri Răcătău, precum şi personal din Ocolul Silvic Gilău, Primăria şi Consiliul Local Măguri Răcătău, Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Măguri Răcătău şi IPJ Cluj.

Elicopterul Unității Speciale de Aviație Cluj-Napoca a desfăşurat 21 deversări a câte 3000 de litri de apă, prin intermediul Bambi-Bucket-ului, zona de alimentare pentru preluarea apei fiind lacul  de acumulare Beliş-Fântânele, cea mai apropiată sursă deschisă de apă.

Intervenţia a fost îngreunată datorită versantului abrupt pe care s-a manifestat, a curenţilor de aer ce favorizează răspândirea jarului aprins, precum şi a multitudinii de focare izbucnite simultan. Aceste focare au fost reduse considerabil prin intermediul intervenţiei elicopterului Unităţii Speciale de Aviaţie Cluj-Napoca.

În data de 13 augus, Unitatea Specială de Aviaţie Cluj – Napoca a participat cu succes la o misiune similară în sprijinul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Hunedoara.

Citește și

SPUNE CE CREZI

Adresa de email nu va fi publicata