Take a fresh look at your lifestyle.

Spaniolii vor relua lucrările la Autostrada Transilvania

0

lucrari-autostradaLicitaţia pentru atribuirea lucrărilor de proiectare şi execuţie a tronsonului 3C, între Suplacu de Barcău şi Borş, a fost câştigat de o asociere dintre o firmă din Spania, una din Sălaj şi două din Bucureşti.

Acestea au oferit cel mai mic preţ la licitaţia începută anul trecut şi vor primi 701 milioane de lei fără TVA, adică aproape 160 de milioane euro, ceea ce face ca preţul pe kilometru să fie în jur de 3 milioane de euro.

În câteva săptămâni este prevăzută redeschiderea lucrărilor la tronsonul Suplacu de Barcău – Borş al autostrăzii Transilvania. Compania Naţională de Drumuri şi Autostrăzi a stabilit firmele care vor amenaja sectorul lung de 52 de kilometri şi pe care nu s-a mai lucrat de patru ani, potrivit digi24.ro.

Constructorii vor trece la treabă în luna mai, după finalizarea perioadei de contestaţii. Au termen doi ani ca să termine lucrarea, la care se adaugă 30 de luni perioada de garanţie.

Potrivit CNADNR, pe tronsonul din Bihor al autostrăzii Transilvania compania americană Bechtel a executat până acum 4 ani jumătate din lucrările proiectate.
Licitația a fost câștigată pentru secțiunea 3C: Suplacu de Barcău – Borș, din Autostrada Brașov – Târgu-Mureș – Cluj – Oradea.

Corsan SA – Corviam Construccion SA & SC Consinit SRL & SC Road Consulting & Design Solution & SC Via Design SRL, sunt cele trei firme asociate pentru executarea lucrării.

Cu 701.000.000 de lei, fără TVA s-a câștigat oferta pentru construirea Secțiunii 3C- Suplacu de Barcău – Borș (km 4+200 – km 64+450).

 

Citește și

SPUNE CE CREZI

Adresa de email nu va fi publicata