Take a fresh look at your lifestyle.

VIDEO – Mii de brazi de Crăciun au fost confiscați la Cluj. Mulți erau aduși din Danemarca

0 5

brazi-pomi-de-craciun-confiscatiPeste 2.000 de pomi de Crăciun, în valoare de peste 100.000 de lei, au fost confiscaţi de poliţişti, care au constatat 3 infracţiuni şi au aplicat peste 37 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de circa 37.000 de lei, în urma unor acţiuni desfăşurate ieri pentru combaterea delictelor silvice.

Astfel, poliţişti ordine publică, de investigare a criminalităţii economice,  precum şi reprezentanţi ai Gărzii Forestiere, au acţionat ieri pentru  prevenirea şi combaterea tăierilor ilegale de arbori şi de pomi de Crăciun, verificarea legalităţii transporturilor materialelor lemnoase şi verificarea legalităţii comercializării pomilor de Crăciun în centre comerciale, pieţe, târguri şi oboare.

Pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 37 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de aproape 37.000 de lei şi au constatat 3 infracţiuni.De asemenea, poliţiştii au ridicat, în vederea confiscării, peste 2.000 de pomi de Crăciun, în valoare de peste 100.000 lei, şi circa 4 metri cubi de material lemnos, în valoare de 700 de lei.

Totodată, au fost identificaţi, în urma investigaţiilor, patru bărbaţi bănuiţi de tăiere ilegală şi furt de arbori.

Exemple:

În urma verificărilor efectuate la două centre comerciale de pe raza municipiului Cluj-Napoca, poliţiştii au identificat şi confiscat 1.974 de pomi de Crăciun, achiziţionaţi din Danemarca, pentru care documentele nu erau întocmite conform prevederilor legale.

Administratorii societăţilor au fost sancţionaţi cu amenzi în cuantum de 2.000 de lei, conform prevederilor Legii171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice.

****

La data de 16 decembrie a.c., ora 10:00, poliţiştii din cadrul  Postului de Poliţie Comunal Gilău, acţionând pe raza de competenţă împreună cu lucrători silvici, au identificat 65 pomi de Crăciun – specia brad, abandonaţi în zona lacului de acumulare Tarniţa.

Brazii, în valoare de circa 1.400 de lei, au fost ridicaţi şi predaţi ocolului silvic.

****

La data de 16 decembrie a.c., în urma activităţilor desfăşurate de către poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Huedin, au fost identificaţi patru bărbaţi bănuiţi de tăiere ilegală de arbori şi furt.

În fapt, în perioada noiembrie – decembrie a.c., aceştia ar fi tăiat fără drept şi sustras 17 arbori de esenţă foioase, dintr-o pădure din Huedin, cauzând un prejudiciu de peste 4.000 de lei.

Cei patru bărbaţi, cu vârste cuprinse între 37 şi 55 de ani, din Cluj, Suceava şi Bacău, sunt cercetaţi de poliţişti sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tăiere fără drept şi furt de arbori.

****

La data de 16 decembrie a.c., în jurul orei 11:00, poliţiştii din cadrul Secţiei 9 Poliţie Rurală Turda au depistat pe DJ107M, pe raza localităţii Iara, un conducător auto care transporta ilicit material lemnos.

Bărbatul de 56 de ani, din Băişoara, transporta cu o autoutilitară circa 3 metri cubi de material lemnos, fără a avea documente de provenienţă şi transport.

Acesta a fost sancţionat contravenţional, iar materialul lemnos, în valoare de circa 420 de lei, a fost ridicat şi predat reprezentanţilor ocolului silvic.

SPUNE CE CREZI

Adresa de email nu va fi publicata