Take a fresh look at your lifestyle.

VIDEO – Mii de români au petrecut la un festival românesc din San Fernando de Henares, Madrid

0 6

Uniunea Muncitorilor Români din Spania a desfăşurat, pe data de 18 februarie 2018, un festival, denumit Tezaur Românesc, care a avut loc în Recinto Ferial din San Fernando de Henares (provincia Madrid), programat între orele 11:00 şi 21:00. Artiştii invitaţi au fost: Petrică Mîţu Stoian, Anca Mărginean, Mioara Velicu, Bogdan Toma.

Un moment deosebit a fost reprezentat de discursul primarului Cati Rodriguez Morcillo, alături de consilierul Joaquin Calzada Salmeron din cadrul Primăriei San Fernando de Henares (Madrid). Primarul şi-a arătat aprecierea faţă de minunata gastronomie românească, totodată, dorind să sublinieze că oraşul San Fernando de Henares este un exemplu de convieţuire interetnică şi că românii pot găsi sprijin oricând pentru problemele lor în cadrul primăriei acestui oraş.

Edilul a adresat la final îndemnul pronunţat în limba română: Bucuraţi-vă de petrecere! Consilierul a mai adăugat că este o plăcere de a fi prezent la o petrecere românească desfăşurată în oraşul San Fernando de Henares, cu respect faţă de culturile altor popoare, a mulţumit organizatorului acestui festival românesc, adresând la final îndemnul de a se bucura cu toţii de petrecere, publicul mulţumind în aplauze.

La târgul de produse tradiţionale româneşti, românii au putut consuma mititei tradiţionali româneşti, dar şi preparate dulci şi deserturi tradiţionale româneşti. Printre surprizele pregătite publicului, amintim de momentul artistic realizat de către grupul de dans „Ansamblul Mândrii Românaşi” şi recitalul interpretei de muzică populară Ancuţa Corlăţan. Intrarea la acest eveniment a fost gratuită.

SPUNE CE CREZI

Adresa de email nu va fi publicata