Take a fresh look at your lifestyle.

VIDEO – Nereguli la Spitalul de Pneumoftiziologie și la cel de Boli Infecțioase

0 3

Regulile sunt făcute să fie încălcate. Asta spune o vorbă din popor. Asta se întâmplă în realitate în două spitale din Cluj-Napoca, nu doar în teorie. Deși unitățile medicale au anunțat măsuri speciale menite să reducă răspândirea virusului gripal, ele nu sunt respectate. Așa se face că aparținătorii pacienților pot intra în spitale fără să aibă botoșei în picioare, măști de protecție pe față și halate. Afișele cu măsurile obligatorii sunt lipite peste tot în spitale, dar prea puțini le respectă. Este adevărat, nici reprezentanții spitalelor nu urmăresc dacă se respectă cele impuse. Un reportaj cu camera ascunsă scoate la iveală că se poate intra în Spitalul de Boli Infecțioase Cluj-Napoca și cel de Pneumoftiziologie, fără a respecta regulile de protecție împotriva răspândirii virusului gripal.

Joi, Spitalul de Pneumoftiziologie din Cluj-Napoca, dar și cel de Boli Infecțioase, ambele aflate în subordinea Consiliului Județean Cluj, anunțau măsuri împotriva răspândirii virusului gripal.

La nivelul Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Cluj-Napoca s-a decis ca programul de vizitare a pacienților internați să se reducă la maximum 30 de minute, în intervalul orar 15.00 – 16.00. Totodată, este permis accesul unui singur aparținător în salon.

În ceea ce privește Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie „Leon Daniello”, conducerea acestuia a dispus, începând cu dimineața zilei de joi, 8 februarie a.c., luarea unor măsuri speciale privind limitarea accesului aparținătorilor. Astfel, vizitarea pacienților este permisă doar în cazuri excepționale, situație în care aparținătorii vor purta echipamentul corespunzător, respectiv halat, papuci și mască„, anunța Consiliul Județean Cluj joi, printr-un comunicat de presă.

Numai că, ce anunțau autoritățile nu corespunde realității.

SPUNE CE CREZI

Adresa de email nu va fi publicata