Take a fresh look at your lifestyle.

VIDEO – Protest pentru Justiție, la Cluj-Napoca

0

Tudorel Toader, ministrul Justiției, a declarat în ultima parte a conferinței de presă de presă de joi seara: „Declanşez procedura de revocare din funcţie a procurorului-şef al DNA”. Protestatarii au stat cu ochii pe declarațiile ministrului Justiției. La un minut după declarația în care era anunțată revocarea Laurei Codruța Kovesi, clujenii și-au dat întâlnire la clopotul de pe Bulevardul Eroilor. „Ne vedem la clopot. Ministrul Justiției cere revocarea șefei DNA, Laura Codruța Kovesi. E momentul să punem piciorul în prag!!!!!”, au anunțat internauții pe Facebook, după care au pornit spre centrul orașului. Proteste sunt anunțate în mai multe orașe. 

La scurt timp după anunțul făcut de Tudorel Toader, mai bine 300 de oameni au ieșit în stradă și la Cluj-Napoca, potrivit jandarmilor. Protestatarii au fost la un pas de incidente cu forțele de ordine în două rânduri, prima dată când oamenii au blocat Bulevardul Eroilor, iar a doua oară când jandarmii au vrut să disperseze mulțimea.

Mâhniți de decizia ministrului Justiției, de a cere revocarea șefei DNA, manifestanții au scandat în continuu. Oamenii susțin că sunt alături de Justiție, după care de Laura Codruța Kovesi.

Singurul care o poate salva pe Laura Codruța Kovesi și păstra în fruntea Direcției Naționale Anticorupție este președintele Klaus Iohannis, în viziunea oamenilor din stradă.

Președintele țării, Klaus Iohannis, a anunțat că susține DNA.

”Astăzi, am avut parte de o prezentare lipsită de claritate a raportului privind activitatea conducerii DNA, făcută de ministrul Justiției. Mi-am exprimat în repetate rânduri opinia că Direcția Națională Anticorupție și conducerea DNA fac o treabă foarte bună, poziție pe care o mențin. Administrația Prezidențială va face o analiză aprofundată a documentului prezentat. Voi uza de toate prerogativele mele constituționale pentru asigurarea funcționării unei justiții independente și pentru consolidarea statului de drept”, spune Klaus Iohannis, președintele țării.

Citește și

SPUNE CE CREZI

Adresa de email nu va fi publicata