Take a fresh look at your lifestyle.

10 comercianți de brazi, prinși cu marfă fără acte

0

pomi-de-craciun-confiscatiPeste 100 de pomi de Crăciun, în valoare de circa 7.000 de lei, au fost confiscaţi ieri de către poliţişti, pentru neîndeplinirea condiţiilor în ceea ce priveşte transportul şi comercializarea acestora.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Cluj a intensificat acţiunile pentru prevenirea şi sancţionarea faptelor care aduc atingere fondului forestier, mai frecvente în perioada premergătoare sărbătorilor de iarnă.

La data de 22 decembrie, 10 persoane au fost depistate de către poliţişti în timp ce comercializau sau transportau ilicit brazi. Aceştia au fost sancţionaţi conform prevederilor Legii 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice. Peste 100 de brazi, în valoare de circa 7.000 de lei, au fost ridicaţi în vederea confiscării şi predaţi reprezentanţilor ocolului silvic.

De exemplu, în jurul orei 15:35, poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Cluj-Napoca-Secţia 2 Poliţie, au depistat pe strada Argeş, trei bărbaţi care comercializau brazi, fără a fi îndeplinite condiţiile legale. Bărbaţii nu posedau documente de provenienţă pentru cei 39 de brazi expuşi vânzării. De asemenea, nu posedau autorizaţie de comercializare pentru locul respectiv.

Poliţiştii din cadrul Secţiei 6 Poliţie Rurală Floreşti  au depistat în trafic, pe DN1 E60, pe raza localităţii Floreşti, un bărbat care transporta 20 pomi de Crăciun, fără a deţine documente de provenienţă şi transport. De asemenea, poliţiştii din cadrul Postului de Poliţie Comunal Gilău au oprit în trafic, pe DN1 E60, pe raza localităţii Gilău, un autoturism cu care se transportau 14 pomi de Crăciun, fără documente legale de transport.

loading...
Citește și

SPUNE CE CREZI

Adresa de email nu va fi publicata