Take a fresh look at your lifestyle.

19 noiembrie 2015 – Ziua Naţională fără Tutun

0

contrabanda-cu-tigariCampania dedicată Zilei Naţionale fără Tutun se desfasoară în perioada 23 – 30 noiembrie 2015 cu sloganul „Învinge dependența de tutun! Recâștigă-ți sănătatea!”

Ziua Naţională fără Tutun, marcată în fiecare an în a 3-a zi de joi a lunii noiembrie, oferă cadrul informării şi sensibilizării populaţiei cu privire la riscurile generate de consumul de tutun, precum şi a populaţiei nefumătoare cu privire la riscurile la care se supune prin inhalarea fumului de ţigară – aşa numitul “fumat pasiv” –, alături de încurajarea acesteia din urmă de a-şi solicita dreptul la un aer fără fum de ţigară, prin respectarea prevederilor legale în vigoare.

Campania are ca obiective  informarea şi  conştientizarea populaţiei  asupra  riscurilor     asociate consumului de tutun; creşterea numărului de persoane care nu încep să fumeze şi a celor care renunţă la fumat; protecţia faţă de  expunerea la fumul de tutun.

În România, se fumează zilnic peste 5 milioane de pachete de ţigări, iar aproximativ 85% dintre pacienţii cu cancer bronhopulmonar sunt fumători, potrivit Societăţii Române de Pneumologie. Totodată studiile au arătat că 89%dintre fumătorii din ţara noastră şi-ar dori să reducă numărul ţigărilor sau să renunţe complet la fumat.

Printre numeroasele avantaje ale renunțării la fumat se numără:

  • creșterea speranței de viață
  • scăderea riscului producerii unui infarct miocardic
  • scăderea riscului formării unei tumori cancerigene
  • un mod de viață mult mai sănătos
  • mai mulți bani în buzunar

 

Direcţia de Sănătate Publică a Judeţului Cluj în colaborare cu Societatea Română de Cancer Cluj vor avea în această campanie activităţi de discuţii interactive în şcoli, cu distribuţie de plianteprecum şi prezentarea campaniei în şedinţelelunare ale medicilor de familie si ale asistenţilor comunitari din judeţ.

Citește și

SPUNE CE CREZI

Adresa de email nu va fi publicata