Take a fresh look at your lifestyle.

200 de metri cubi de lemn au confiscat polițiștii de la un agent economic din județul Cluj

0

lemne-confiscateÎn urma unor controale efectuate de către poliţiştii clujeni, un agent economic a fost sancţionat, conform prevederilor legale, cu amendă în cuantum de 4.500 de lei. Totodată, a fost dispusă confiscarea valorică a peste 200 metri cubi de material lemnos.

Poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj- Serviciul de Investigare a Fraudelor, împreună cu reprezentanţi ai I.T.R.S.V. Cluj-Napoca, au efectuat un control de specialitate la o societate comercială cu sediul social în Huedin.

Obiectul principal de activitate al societăţii controlate este achiziţia şi comercializarea materialului lemnos.

Cu ocazia controlului, poliţiştii au constatat faptul că, în perioada 05.08.2014-05.10.2014, administratorul societăţii a desfăşurat activităţi de achiziţionare a materialului lemnos, fără a efectua raportările în sistem informatic, conform prevederilor H.G. nr. 996/2008 pentru aprobarea Normelor referitoare la provenienţa, circulaţia şi comercializarea materialelor lemnoase, la regimul spaţiilor de depozitare a materialelor lemnoase şi al instalaţiilor de prelucrat lemn rotund. Astfel, s-a constatat faptul că nu a fost raportată achiziţia şi vânzarea a 221 metri cubi material lemnos.

În urma verificărilor efectuate, administratorul societăţii a fost sancţionat cu amendă în cuantum de 4.500 lei, conform H.G. 996/2008. De asemenea, a fost dispusă confiscarea valorică a 221 metri cubi material lemnos, în valoare de circa 26.000 lei.

De asemenea, cu ocazia controlului efectuat la depozitul societăţii, administratorul nu a putut prezenta documente de provenienţă pentru circa 4 metri cubi lemn de foc. Astfel, în conformitate cu Legea 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice, administratorul societăţii a fost sancţionat contravenţional, iar cei 4 metri cubi de material lemnos au fost confiscaţi.

Citește și

SPUNE CE CREZI

Adresa de email nu va fi publicata