Take a fresh look at your lifestyle.

28 de copii plecați în tabără la mare au ajuns la spital cu toxiinfecție alimentară

0

1-mai-mare-litoral28 de copii aflaţi în tabără la Complexul Comorova din Neptun au ajuns, în noaptea de duminică spre luni, la spitale din Constanţa şi Mangalia. Medicii le-au pus copiilor diagnosticul de toxiinfecție alimentară, scrie Mediafax.

Potrivit primelor informaţii, copiii au început să acuze dureri şi alte simptome specifice unei toxiinfecţii alimentare duminică seară, în jurul orei 22.00, fiind solicitată Ambulanţa.

Începând cu ora 23.00, 28 dintre ei au fost transportaţi la spital – 22 la Mangalia, iar şase la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa.

De asemenea, alţi aproape zece copii au primit îngrijiri medicale în tabără.

Întreaga operaţiune a durat aproape toată noaptea, ultimii copii ajungând la unităţile medicale în jurul orei 03.00.

Cadrele medicale de la Ambulanţă au afirmat că starea pacienţilor nu este una gravă.

În prezent nu se cunoaşte ce le-a provocat copiilor starea de rău, dar Direcţia de Sănătate Publică a judeţului Constanţa a deschis o anchetă, în tabăra de la Comorova aflându-se inspectori şi cadre medicale. Aceştia urmează să discute cu copiii să vadă dacă au consumat alte alimente decât cele oferite în tabără şi vor preleva probe din blocul alimentar pentru a stabili dacă este într-adevăr vorba despre o toxiifecţie alimentară.

Citește și

SPUNE CE CREZI

Adresa de email nu va fi publicata