Take a fresh look at your lifestyle.

35.000 de voluntari clujeni sunt așteptați la Ziua de Curățenie Globală

0

Mâine este Ziua de Curățenie Globală, iar organizatorii așteaptă o mobilizare impresionantă de voluntari. La nivelul județului Cluj aproximativ 35.000 de oameni și-au anunțat intenția de a contribuii la atingerea scopului comun al proiectului, respectiv ecologizarea mediului înconjurător, în special a domeniului public (păduri, terasamente, maluri, liziere, etc).

La nivel național, 1 milion de români sunt invitați să curețe România la cea mai mare mișcare civică de pe Glob. Un element unic și specific județului Cluj îl reprezintă faptul că acțiunea de colectare a deșeurilor se va realiza în mod selectiv, pe două fracții: reciclabile și menajere. Până în prezent, la nivelul județului Cluj au fost înregistrate/cartate cca. 250 de mormane de deșeuri, din totalul celor 1.600 semnalizate în întreaga țară. Cartarea acestora va continua și în perioada următoare, cei preocupați de protejarea mediului înconjurător având la dispoziție aplicația gratuită „World Cleanup”.

La nivel internațional, 150 de țări se unesc în cea mai mare mișcare civică – World Cleanup Day. Obiectivul World Cleanup Day este de a mobiliza 5% din populația Globului pentru a produce o schimbare reală de comportament față de resurse și față de deșeurile generate.

Citește și

SPUNE CE CREZI

Adresa de email nu va fi publicata