Take a fresh look at your lifestyle.

49 de agenți economici, întâlnire în miez de noapte la sediul Direcției Antifraudă. Amenzile au fost pe măsură!

0

anafReprezentanții a 49 de agenți economici, verificați în cadrul acțiunilor de control desfășurate în 19.09 a.c., au fost invitați la sediul Direcției Antifraudă în cursul zilei de marți, 22.09. Discuțiile vor viza găsirea de soluții pentru eliminarea practicilor uzitate de aceștia, respectiv ținerea unei evidențe duble și eliberarea notelor proforme/de consum/bonurilor nefiscale în locul bonului fiscal.

Sâmbătă noaptea (19.09), 220 de inspectori antifraudă au verificat 98 de societăți comerciale din zonele Centrul Vechi, Ateneu și Herăstrău, din București, în principal pentru verificarea modului în care sunt respectate obligațiile legale de a utiliza casa de marcat electronică fiscală și de a emite bon fiscal.

Rezultatele:

– 135 de amenzi în sumă de 437.200 lei

– confiscări numerar 8.081 lei

– 11 avertismente

– 1 suspendare de activitate

În urma acțiunii de sâmbătă noaptea, s-a constatat că, aproape fără excepție, cei controlați eliberau note de plată/ proforme sau bonuri nefiscale în locul bonului fiscal, existând suspiciunea întemeiată că aceștia țin evidența dublă a activității.

Întrucât, în ciuda acțiunilor concertate ale inspectorilor antifraudă demarate în martie 2015, o parte dintre agenții economici nu au înțeles că, alături de cazurile de mare evaziune instrumentate, ANAF acordă o atenție deosebită evaziunii fiscale rezultate din neemiterea bonului fiscal, se va proceda la o verificare atentă a evidențelor tehnico-operative și contabile.

În situația repetării unor astfel de constatări, în conformitate cu OUG 28/1999, activitatea acestor agenți va fi suspendată.

Citește și

SPUNE CE CREZI

Adresa de email nu va fi publicata