Take a fresh look at your lifestyle.

5 milioane de iPad-uri ajung la persoane vârstnice din Japonia

0

appleApple a început să livreze tablete vârstnicilor, totul după ce vânzările au scăzut extrem de mult. Apple a semnat un parteneriat cu IBM şi Japan Post pentru ca tabletele să ajungă până în 2020 la pe pensionari japonezi.

Tim Cook a făcut anunţul în această săptămână într-un eveniment organizat special în acest scop, el explicând că programul va ajunge şi în multe alte ţări în care guvernele se confruntă cu problema îmbătrânirii populaţiei şi creşterea costurilor cu asistenţa medicală. Dispozitivele iPad vor fi prevăzute cu o serie de aplicaţii dezvoltate de IBM destinate bătrânilor, cum ar fi funcţii de comunicare şi aplicaţii medicale şi de monitorizare a stării de sănătate.

Anunţul a fost făcut la câteva zile după ce Apple a raportat o scădere de 29% a vânzărilor de iPad-uri, la 12,6 milioane de unităţi, în trimestrul doi fiscal încheiat la 31 martie, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Scăderea a marcat al optulea declin trimestrial consecutiv al livrărilor de tablete iPad, de la 19,5 milioane de unităţi în al doilea trimestru din 2013, contrastând cu cre?terea vânzărilor de iPhone-uri.

Citește și

SPUNE CE CREZI

Adresa de email nu va fi publicata