Take a fresh look at your lifestyle.

5 motociclete noi au intrat în dotarea polițiștilor de la Autostrăzi. Clujul a primit un pumn în bot!

1

motocicleta-politia-rutiera-clujPolițiștii  vor monitoriza traficul de pe 5 motociclete noi, dar nu la Cluj.  Agenții de la rutieră vor acționa pe autostrăzile din România, cele care duc la munte și la mare, iar de luni vor putea fi văzuți în trafic. Motocicletele achiziționate de MAI sunt marca HONDA ST 1300 și pot atinge până la 225 de km/h. La Cluj, din păcate, nu a fost trimisă până acum nicio motocicletă, deși avem și noi o petic de autostradă. Pe Autostrada Transilvania  mulți șoferi conduc de parcă ar vrea să-și ia zborul.  

Poliția Rutieră Cluj are două motociclete BMW, din 2007 și 2014, dar ele acționează numai pe drumurile naționale. Vitezomanii de pe Autostrada Transilvania vor fi urmăriți în continuare cu Loganul.  Unul dintre motoare, cel din 2014, a fost donat de Consiliul Județean Cluj.

Astfel de motociclete, precum cele cumpărate pentru traficul de pe autostrăzile care duc la munte și la mare, sunt folosite în mai multe orașe din Europa de polițiști, dar și de serviciile medicale de urgență.

Police Honda ST1300
Poliția – Ambulanța HONDA ST1300

„La data de 22 iunie, polițiștii Direcției Rutiere din cadrul Poliției Române au preluat cinci motociclete Honda ST 1300. Acestea fac parte din lotul autovehiculelor repartizate Poliției Române, în cadrul procesului de înnoire a parcului auto al Ministerului Afacerilor Interne aprobat de viceprim-ministrul pentru securitate națională, ministrul Afacerilor Interne, Gabriel Oprea”, informează Inspectoratul General al Poliției Române.

Motocicletele au o capacitate cilindrică de 1.261 cm cubi, 126 cai putere și pot atinge 225 km/ h, sunt dotate cu sistem de comunicare propriu, lămpi avertizare roșu/ albastru, flash stroboscopic, sirene electronice și girofar de culoare albastră, precizează sursa citată.

„Pentru îndeplinirea misiunii cu care a fost învestită, Poliția Română urmărește permanent să asigure un serviciu public de calitate, activitățile fiind dezvoltate pe patru componente esențiale: creșterea gradului de siguranță pentru cetățeni, prevenirea și combaterea infracționalității organizate și transfrontaliere, asigurarea climatului de legalitate a mediului de afaceri și, nu în ultimul rând, asigurarea resurselor umane, a mijloacelor materiale, financiare și informaționale necesare dezvoltării și menținerii capacității operaționale a instituției”, se arată în comunicat.

Programul de înnoire a parcului auto al Ministerului Afacerilor Interne a debutat în 2014, când Poliția Română a fost dotată cu 257 de mijloace de transport destinate muncii operative, dintre care 15 motociclete, iar de la începutul anului 2015 i-au fost repartizate încă 2.386 de vehicule, dintre care cinci motociclete.

Foto jos: Poliția Română

Citește și
1 Comentariu
  1. Grig spune

    Grija mare cu ST-urile de 1300, au tendinta sa intre in voblaj si nimeni (nici macar producatorul) nu stie de ce. E o problema stiuta la ele.

    De la un confrate motociclist: asfalt uscat, baieti! 🙂

SPUNE CE CREZI

Adresa de email nu va fi publicata