Take a fresh look at your lifestyle.

5 sfaturi de conducere pe timp ploios

0

Polițiștii recomandă conducătorilor de autovehicule să conducă prudent, să adapteze continuu viteza de deplasare la condiţiile de drum şi trafic și să ia în calcul faptul că în condiții de ploaie spațiul de frânare crește substanțial.

Mai jos, 5 sfaturi importante:

  1. Pentru o călătorie sigură şi pentru prevenirea producerii accidentelor de circulaţie, conducătorii auto trebuie să se intereseze cu privire la condiţiile de deplasare existente pe traseul pe care urmează să îl parcurgă.
  2. Pe timpul deplasării, șoferii trebuie să circule cu viteză redusă, adaptată condiţiilor meteo-rutiere, să păstreze distanţa în mers, pentru a putea opri în condiţii de siguranţă şi să nu se angajeze în efectuarea unor manevre riscante în trafic.
  3. În situația conducerii autovehiculelor în condiții de ploaie este necesară utilizarea luminilor de întâlnire şi pe timpul zilei, pentru toate categoriile de drumuri, precum şi a celor de ceaţă în cazul apariţiei acestui fenomen.
  4. În condiţiile unui trafic aglomerat, precipitaţiile pot determina apariţia unor blocaje rutiere temporare. Păstraţi-vă calmul, nu uitaţi de politeţea rutieră şi nu blocaţi intersecţiile!
  5. Totodată, le este recomandat pietonilor să traverseze numai prin locurile maracate corespunzător, după o temeinică asigurare și să evite pe cât posibil deplasarea pe partea carosabilă.
Citește și

SPUNE CE CREZI

Adresa de email nu va fi publicata