Take a fresh look at your lifestyle.

50 de kilograme de droguri de mare risc descoperite în colete poştale de inspectorii vamali

0

droguri-frunze khat-coverLa începutul lunii iunie 2015, inspectorii vamali din cadrul Biroului vamal de frontieră Constanţa au descoperit 50 kg frunze uscate de khat, drog de mare risc, aflate în 7 colete venite din Etiopia şi Nigeria. Examinarea drogurilor a durat duoă săptămâni.

În urma activităţilor specifice de supraveghere şi control desfăşurate de inspectorii vamali din cadrul Biroului vamal de frontieră Constanţa la punctul de lucru din Oficiul poştal nr. 9 au fost reţinute în vederea confiscării 7 colete, în care se aflau aproximativ 50 kg frunze uscate de khat.

Coletele poştale au fost expediate 2 din Etiopia şi 5 colete din Nigeria, fiind destinate unor persoane fizice cu domiciliul în jud. Constanţa, având conţinut declarat  de ”frunze de ceai verde”.

Existând suspiciuni cu privire la conţinutul coletelor, au fost prelevate probe în vederea expertizării fragmentelor vegetale. Astfel, în fragmentele vegetale au fost identificate substanţele: cathinone şi cathine, substanţe prevăzute în anexele la Legea nr. 143/2000 privind prevenirea şi combaterea traficului şi consumului  ilicit de droguri, cu modificările şi completările ulterioare, ca fiind droguri de mare risc.

Urmare constatărilor efectuate, au fost deschise două dosare penale pe numele destinatarilor coletelor, iar coletele au fost predate organelor de cercetare penala ca obiect al infracţiunii.

Citește și

SPUNE CE CREZI

Adresa de email nu va fi publicata