Take a fresh look at your lifestyle.

9 motive pentru care fotbalul este numit sportul rege

0

Fotbalul este cel mai cunoscut și popular sport din întreaga lume. Aproape că nu este vreun colț al planetei unde fotbalul să nu atragă fani și jucători deopotrivă, iar în jurul acestui joc s-a dezvoltat o industrie de miliarde de dolari. Iată câteva motive pentru care fotbalul a fost supranumit „sportul rege”:

1.       Oricine poate juca fotbal

Fotbalul este accesibil tuturor. Oricine poate juca acest sport, indiferent de vârstă, abilități atletice și situație economică. Infrastructura necesară acestui joc este minimă – un câmp deschis și o minge sunt suficiente. Prin comparație, pentru alte sporturi este necesară construirea unor terenuri speciale.

2.       Este ușor de înțeles

Fotbalul are printre cele mai simple reguli; chiar și un copil mic le poate înțelege. Pe scurt, ai 90 de minute să dai cât mai multe goluri posibile în poarta adversarului. Echipa care dă cele mai multe goluri câștigă.

3.       Se joacă de peste 2000 de ani

Tradiția fotbalului datează din timpuri străvechi – aproximativ anul 200 i. Hr. Primul club de fotbal, Sheffield F.C., a fost înființat în 1857, iar primul joc de fotbal internațional s-a jucat între Scoția și Anglia în 1872. Prima Cupă Mondială a fost găzduită de Uruguay în 1930.

4.       Stârnește pasiuni intense

Sunt pasionați de fotbal care iau acest sport în serios, chiar prea în serios. De pildă, dacă într-un oraș sunt mai multe cluburi de fotbal, susținătorul unuia dintre cluburi evită să pună piciorul în partea de oraș dominată de fanii echipe adverse. Din păcate, elementele de huliganism din timpul meciurilor de fotbal sunt o formă extremă, negativă a pasiunii pentru fotbal.

5.       Este un sport relativ sigur

Spre deosebire de sporturi de contact precum fotbalul american, care cauzează probleme de sănătate grave chiar și după retragere, fotbalul european este mai sigur. Accidentările sunt minore, iar riscul de a te răni grav este redus.

6.       Este susținut de un marketing intens

Cluburi de fotbal precum Real Madrid sau Barcelona primesc milioane de dolari din sponsorizări, fapt care se datorează marketingului eficient. Fotbalul este prezent oriunde ai merge – restaurante, hoteluri, mijloace de transport, jocuri video etc.

7.       Durează exact cât trebuie

Un joc de baschet durează 40 de minute fără pauze – destul de puțin, în timp ce un joc de baseball durează chiar și 4 ore – prea mult. Jocul de fotbal are o durata de 90 de minute, ceea ce nu e nici prea mult, nici prea puțin – exact cât trebuie ca să țină trează atenția spectatorilor.

8.       Este o plăcere să urmărești un joc de fotbal

Jocul de fotbal este atractiv din punct de vedere vizual. Avem iarba verde, perfect întreținută, mulțimea entuziastă, jucătorii purtând echipamente în culori vii – fiecare element atrage și face fotbalul o delectare pentru ochi.

9.       Poți paria pe fotbal

Fotbalul este jocul pe care se pariază probabil cel mai mult. Chiar și cei care nu se ocupă efectiv cu pariuri fotbal au adesea o părere despre cine va câștiga un meci important de fotbal. Pentru cei pasionați de pariuri, există o mulțime de date la dispoziția lor, de la istoricul fiecărei echipe la strategii de atac și de apărare și la condiția fizică a jucătorilor.

Citește și
SPUNE CE CREZI

Adresa de email nu va fi publicata