
Masa de Paște devine un lux. Carnea de miel, un produs de bază al mesei festive, se găsește deja în piețe, însă prețurile sunt mai ridicate decât anul trecut. Fermierii se tem că vor rămâne cu marfa nevândută din cauza opririi exporturilor, ceea ce ar putea duce la o suprasaturare a pieței. De asemenea, producătorii se așteaptă ca vânzările tuturor produselor tradiționale să fie considerabil mai slabe în acest an.
Dacă anul trecut un kilogram de carne de miel costa aproape 45 de lei, anul acesta, oamenii vor plăti aproape dublu.
De altfel, daca in alți ani oamenii iși rezervau din timp carnea de miel, anul acesta românii așteaptă să vadă dacă prețurile vor mai scădea în ultimul moment.
Nici pentru pasca sau cozonac comenzile nu sunt la fel de mari ca în anii trecuti.
Specialiștii spun că vom avea cele mai scumpe sărbători pascale din ultimii 20 de ani, dacă ne raportăm la puterea de cumpărare.