Take a fresh look at your lifestyle.

Alertă alimentară: Slănină cu boia, contaminată cu o bacterie periculoasă

0
MOBILA

Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor informează despre retragerea din magazinele Penny a unui lot de slănină cu boia, în care a fost identificată prezența bacteriei Listeria monocytogenes.

„Producătorul Agro Ardeal a iniţiat retragerea de la comercializare a produsului, ca urmare a detecţiei prezenţei Listeria Monocytogenes”, transmite ANSVSA.

Din motive ce ţin de siguranţa consumatorilor, Rewe România retrage de la comercializare şi recheamă produsul Casa Gustului Slanină cu boia, 250G, lot 183025, termen de valabilitate 13.06.2025.

Retailerul recomandă clienţilor să NU îl consume, ci să îl distrugă sau să îl aducă înapoi în oricare magazin Penny.

Contravaloarea va fi restituită, fără a fi necesară prezentarea bonului fiscal.

Lista magazinelor în care a fost vândut produsul poate fi consultată AICI.

Ce este Listeria Monocytogenes

Listeria monocytogenes provoacă boala numită listerioză. Această bacterie poate fi găsită în sol, apă, vegetale crude, carne, produse lactate nepasteurizate şi alte alimente contaminate. Bacteria Listeria monocytogenes are o rezistenţă extrem de mare la temperaturi scăzute şi poate supravieţui într-o gamă variată de medii.

Infecţia cu Listeria monocytogenes se poate produce, în principal, pe cale digestivă, prin consumul de alimente contaminate.

Persoanele cu un sistem imunitar slăbit, femeile însărcinate, nou-născuţii şi persoanele în vârstă sunt mai susceptibile la infecţia cu Listeria şi la dezvoltarea formelor severe de listerioză. Perioada de incubaţie a listeriozei poate varia, dar, în general, este între trei şi 70 de zile. Printre simptomele infectării cu această bacterie sa află febra, durerile musculare şi durerile de cap.

Citește și
SPUNE CE CREZI

Adresa de email nu va fi publicata