Take a fresh look at your lifestyle.

A fost deschisă o nouă secție de terapie intensivă la Spitalul de Boli Infecțioase Cluj-Napoca

0

Numărul tot mai mare de cazuri de coronavirus a dus la aglomerarea spitalelor din țară. La Cluj s-a deschis o nouă secție de terapie intensivă cu 11 paturi. În situația în care capacitatea acesteia este depășită, la Cluj-Napoca va fi trimisă o terapie intensivă mobilă, care a fost alocată deja județului Cluj.

O secție nouă de terapie intensivă cu 11 paturi s-a deschis ieri aici, la Spitalul de Boli Infecțioase din Cluj-Napoca, în condițiile în care cea actuală mai are doar trei locuri libere, iar secția de ATI de la celălalt spital dedicat COVID-19 are numai cinci paturi.

În cazul în care și secția nouă se va ocupa, la Cluj va ajunge o unitate mobilă, mai exact un tir de terapie intensivă cu 11 paturi. Autoritățile transmit însă că deocamdată nu este nevoie de acesta.

Pe de altă parte, dacă până acum în spitalele din Cluj erau aduși și pacienți din alte județe, zilele trecute trei persoane internate la terapie intensivă aici, în Cluj-Napoca, dar care nu erau din județ, au fost transferate la Oradea. Autoritățile spun că au luat această decizie, fiindcă e nevoie de locuri pentru clujeni.

În acest moment, la terapie intensivă sunt internați 11 pacienți și mai sunt 14 locuri libere. În total, 206 persoane sunt internate în spitalele din Cluj-Napoca.

Situația locurilor în spitale este critică în mai multe județe din țară. La Galați, singura secție de ATI are toate paturile ocupate. Nici în județul Buzău nu mai sunt locuri libere pentru bolnavii cu Covid-19. Atât la Spitalul Județean, cât și la Spitalul din Râmnicu Sărat, toate locurile sunt ocupate.

Citește și

SPUNE CE CREZI

Adresa de email nu va fi publicata