Take a fresh look at your lifestyle.

A fost prins tânărul care mâzgălea pereții unor imobile cu graffiti

0

pereti-grafittiÎn urma investigaţiilor şi activităţilor de cercetare penală efectuate, poliţişti din cadrul Poliţiei municipiului Cluj-Napoca au identificat un tânăr de 18 ani, din municipiul Cluj-Napoca, care este bănuit de săvârşirea infracţiunii de distrugere.

În 29.08.2015, tânărul ar fi scris cu vopsea de culoare neagră şi aurie peretii unui imobil din Cluj-Napoca ce face parte din patrimoniul cultural naţional, latura de pe str. Potaissa.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „distrugere”, faptă prevăzută şi pedepsită de Codul penal.

****

Poliţiştii clujeni continuă acţiunile pentru prevenirea şi combaterea acestui gen de fapte.

Se atrage atenţia că persoanele care se manifestă „artistic” prin scrierea cu vopsea pe zidurile clădirilor riscă să fie cercetate pentru săvârşirea infracţiunii de distrugere.

De asemenea, legislaţia în vigoare (Legea nr. 554/2003 privind măsuri pentru asigurarea aspectului estetic al Capitalei şi al altor localităţi) sancţionează acest gen de fapte cu amendă între 500 şi 2.500 lei şi obligă persoana sancţionată să suporte cheltuielile pentru refacerea aspectului estetic al bunului în cauză.

Citește și

SPUNE CE CREZI

Adresa de email nu va fi publicata