Take a fresh look at your lifestyle.

UPDATE – Accident de muncă în Gara Someșeni

0

Un bărbat de aproximativ 50 de ani a fost rănit, joi seara, în timp ce participa la constituirea unei garnituri de tren. Primele informații arată că bărbatul este angajat al operatorului feroviar privat GFR.

Accidentul de muncă s-a produs în jurul orei 23:30.

„La incidentul feroviar din apropierea gării Someșeni, un bărbat de aproximativ 50 de ani primește îngrijiri medicale. Acesta prezintă afecțiuni ușoare și este cooperant. Se pare că evenimentul s-a produs pe timpul unor manevre de constituire a unei garnituri de tren”, precizează Andrei Biriș, purtător de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Cluj.

UPDATE -1

Potrivit anchetatorilor, bărbatul, în calitate de manevrant, a intrat în fața locomotivei care se afla în mișcare. Mastodontul l-a lovit pe bărbat, iar acesta a căzut între șine. Locomotiva a trecut câțiva metri peste muncitor, dar nu l-a atins.

„La data de 10 iunie a.c., în jurul orei 23.20, Secţia Regională de Poliţie Transporturi Cluj-Napoca a fost sesizată prin apel 112 cu privire la faptul că o persoană ar fi fost accidentată de o locomotivă, în stația de cale ferată Cluj-Napoca Est.

Polițiștii deplasați la fața locului au stabilit faptul că un bărbat de 52 de ani, din comuna Poieni, angajat al operatorului feroviar privat, a fost accidentat de o locomotivă izolată, aflată în mișcare, ce efectua manevre pentru compunerea unui tren de marfă în triajul stației.

Urmare a evenimentului, bărbatul a fost transportat la o unitate medicală pentru acordarea îngrijirilor de specialitate.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de nerespectarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă și vătămare corporală din culpă, cercetările fiind continuate pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care s-a produs evenimentul, se arată într-o informare scrisă a Inspectoratului Județean de Poliție Cluj.

foto: arhivă

Citește și
SPUNE CE CREZI

Adresa de email nu va fi publicata