Take a fresh look at your lifestyle.

Accident între un autoturism și o ambulanță, pe strada Horea. Cadru medical rănit

0

Duminică seara, în jurul orei 23.00, pe strada Horea din Cluj-Napoca s-a produs un accident rutier în care a fost implicată o ambulanță și un autoturism condus de un bărbat de 41 de ani, din municipiul Târgu-Mureș.

Din primele date, ambulanța ar fi pătruns în intersecție în timp ce semaforul indica culoarea roșie, având în funcțiune semnalele acustice și luminoase.

În urma evenimentului rutier a rezultat rănirea unei persoane în vârstă de 69 de ani, din municipiul Alba-Iulia, cadru medical care se afla în autospecială în momentul impactului.

Conducătorii auto au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ în ambele cazuri.

CE SPUNE LEGEA

Potrivit articolului 62 din OUG 195/2002, ”La intrarea în intersecţiile unde lumina roşie a semaforului este în funcţiune ori indicatoarele obligă la acordarea priorităţii de trecere, conducătorii autovehiculelor prevăzute la art. 61 alin. (1) trebuie să reducă viteza şi să circule cu atenţie sporită pentru evitarea producerii unor accidente de circulaţie, în caz contrar urmând să răspundă potrivit legii.”

Articolul 61, care face trimitere la articolul 32 din același OUG, ne arată care sunt autovehiculele cu regim prioritar și cum trebuie să circule acestea.

Citește și

SPUNE CE CREZI

Adresa de email nu va fi publicata