Take a fresh look at your lifestyle.

Acțiune de amploare a polițiștilor în aeroporturile României. Inclusiv la Cluj-Napoca s-a acționat

0

actiune-aeroportPolițiștii structurilor teritoriale de poliție transporturi au acționat pentru verificarea legalității activității de taximetrie în zona aeroporturilor internaționale Henri Coandă București, Cluj-Napoca, Timișoara, Bacău și Iași.

În numai două ore, au fost verificate aproape 90 de autoturisme și au fost aplicate peste 20 de sancțiuni contravenționale, pentru abateri de la normele legale care reglementează circulația pe drumurile publice și activitatea de taximetrie și rent-a-car.

La data de 24 august, sub coordonarea Direcției de Poliție Transporturi din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, polițiștii au desfășurat o acțiune în zona aeroporturilor internaționale Henri Coandă București, Cluj-Napoca, Timișoara, Bacău și Iași, pentru verificarea autovehiculelor care efectuează transport în regim de taxi și rent-a-car.

Activitatea a vizat, în principal, combaterea pirateriei, depistarea persoanelor care practică ilegal taximetria, precum și a taximetriștilor autorizați care nu respectă regulile de tarifare sau standardul calității serviciilor prestate.

Pe parcursul a două ore, polițiștii au verificat 89 de autoturisme, iar în urma neregulilor constatate au aplicat 22 de sancțiuni contravenționale.

Dintre sancțiunile aplicate, 15 au fost pentru încălcarea normelor privind circulația pe drumurile publice și 2 pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 38/ 2003 privind transportul în regim de taxi și în regim de închiriere.

Valoarea totală a sancțiunilor contravenționale aplicate de polițiști se ridică la 7.745 de lei.

În urma acțiunilor cu caracter preventiv-reactiv, desfășurate de Poliția Română pentru creșterea siguranței transportului public de persoane, s-a constatat o diminuare a numărului de abateri comise în zonele adiacente aeroporturilor.

Citește și

SPUNE CE CREZI

Adresa de email nu va fi publicata