Take a fresh look at your lifestyle.

Acțiune de noapte, iordanian EXPULZAT din România! Ce spune SRI

0

sri-monitorizeaza-calculatoareÎn cursul nopții trecute polițiștii Inspectoratului General pentru Imigrări și ai Poliției Române au efectuat o misiune de îndepărtare de pe teritoriul național a unui cetățean iordanian, declarat indezirabil în România de către Curtea de Apel București.

De la data pronunțării instanței de judecată, bărbatul, în vârstă de 52 ani, a fost luat în custodie publică și cazat într-unul dintre centrele aflate în subordinea Inspectoratului General pentru Imigrări.

SRI precizează, într-un comunicat de presă, că Jamal A. Abdel Jabbar Khalil Shalash, aflat în România din anul 1991, a fost monitorizat începând din 2014, context în care s-a stabilit că desfăşura activităţi care, potrivit cadrului legal în domeniul antiterorism, constituie riscuri şi ameninţări la adresa securităţii naţionale.

„Astfel, începând cu anul 2014, Jamal A. Abdel Jabbar Khalil Shalash a parcurs un proces progresiv de (auto)radicalizare ca urmare a accesării sistematice a propagandei online a unor entităţi teroriste jihadiste prezente în arealul de conflict siriano-irakian şi, în special, Daesh (denumirea în limba arabă a organizaţiei Stat Islamic, n.r.). Jamal A. Abdel Jabbar Khalil Shalash a derulat în mediul virtual şi relaţional o susţinută propagandă jihadistă, de radicalizare şi recrutare ideologică în favoarea Daesh, încercând chiar să legitimeze modul de operare al organizaţiei, inclusiv atacurile comise recent la Paris. De altfel, susţinerea necondiţionată pe care acesta o manifestă faţă de acţiunile Daesh include şi disponibilitatea de a se implica în acţiuni împotriva României”, arăta SRI.

Acesta a fost escortat de către polițiști de la imigrări până în țara de origine, unde a fost predat autorităților competente.

La ieșirea din țară, pe numele cetățeanului iordanian s-a instituit măsura de nepermitere a intrării în România, pentru o perioadă de 15 ani.

Inspectoratul General pentru Imigrări este structura care, potrivit competențelor, pune în executare hotărârea instanței prin care un cetățean străin este declarat indezirabil.

Citește și

SPUNE CE CREZI

Adresa de email nu va fi publicata