Take a fresh look at your lifestyle.

Acuzație de FURT la Spitalul privat HUMANITAS. Verighetă de 5.000 de euro dispărută! Pacienta era în sala de operații

0

Este anchetă la Secția 4 Poliție din Cluj-Napoca, după ce o pacientă a Spitalului privat HUMANITAS a reclamat furtul verighetei sale în valoare de 20.000 de lei. Tânăra susține că bijuteria i-a fost furată din salon, cel mai probabil de un angajat care i-ar fi manipulat hainele. Managerul clinicii s-ar fi oferit în primă fază să acopere costul bijuteriei, dar ulterior s-ar fi răzgândit și i-ar fi spus pacientei păgubite că personalul medical va colabora cu organele de anchetă. Același răspuns l-a dat și publicației noastre, la solicitare.

VERIGHETĂ DIN AUR ALB CU 80 DE DIAMANTE, DISPĂRUTĂ ÎN TIMPUL INTERVENȚIEI

Tânăra susține că verigheta a rămas într-un buzunar de la pantaloni. Obiectele vestimentare au fost depozitate într-un dulap pe toată durata intervenției. După intervenție, în aceeași zi, a ajuns acasă și o constatat lipsa verighetei.

„În 12 mai am beneficiat de o intervenție la Spitalul privat Humanitas din Cluj-Napoca. Pentru respectarea măsurilor anti covid, fiecare pacient stă singur în salon. În timpul intervenției mie mi-a dispărut verigheta. Am constatat acest fapt la aproximativ 20 de minute după ce am ajuns acasă. M-am întors la clinică, am căutat cu personalul și nu am găsit nimic”, spune clujeanca.

Surpriză la audieri. Una dintre infirmiere ar fi manipulat hainele pacientei, dar neagă furtul bijuteriei.

„În data de 13 mai am depus plângere la Secția 4 Poliție Cluj-Napoca, iar în data de 14 agenții de poliție s-au prezentat la spital și au ridicat imaginile de pe camerele de supraveghere. Din declarații reiese că o infirmiră a primit ordin să mute hainele unui pacient dintr-un salon în altul. Mie până la momentul audierilor nu mi-a spus nimeni din clinică faptul că cineva a umblat cu hainele mele în timpul intervenției”, arată femeia.

CAMERELE DE SUPRAVEGHERE AR FI INUTILE

Camerele de supraveghere din spital ar putea face lumină în acest caz. Numai că acestea, potrivit pacientei, sunt învechite și ar stoca doar 24 de ore imaginile surprinse.

„Camerele de supraveghere am înțeles că stochează doar 24 de ore imaginile, că sistemul ar fi învechit. Nu știu dacă se vede ceva pe imaginile ridicate. Ce s-ar putea vedea cu certitudine este că la intrare în clinică aveam verigheta pe mână. Apoi, înainte de intervenție am pus-o într-un buzunar adânc. Nu avea cum să cadă din acel buzunar numai dacă a manipulat cineva hainele, a pus pantalonii pe mână. Exclus să o pierd în drum spre casă sau în alte locuri. Din acel buzunar de pantaloni nu avea cum să cadă numai dacă manipula cineva pantalonii”, declară partea vătămată.

Așa arată verigheta în cauză

Clujeanca susține că s-a lovit și de o atitudine ostilă din partea medicului care i-a efectuat intervenția.

„A doua zi când am mers la control am cerut să vorbesc cu directorul spitalului. Inițial a spus, cu o atitudine foarte relaxată, că e dispus să acopere prejudiciul, dar ulterior s-a răzgândit și a decis să dea curs procesului penal. Medicul care mi-a efectuat intervenția a spus că el nu crede că cineva mi-a furat verigheta și el nu are timp să-l facă pe Columb”, încheie femeia.

Aceasta arată că și-a mărturisit povestea pentru ca alte persoane să poată preveni astfel de situații.

În baza plângerii femeii, polițiștii au deschis un dosar penal pentru infracțiunea de furt.

„La data de 13 mai a.c o femeie în vârstă de 42 de ani a reclamat furtul unei bijuterii, pe durata internării în cadrul unei unități medicale situate în municipiul Cluj-Napoca. În cauză au fost declanșate activități investigative în vederea clarificării aspectelor în care s-a produs fapta sesizată, cercetările fiind continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt”, precizează Andreea Vișan, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Cluj.

ANGAJAȚI DE LA SPITALUL HUMANITAS TESTAȚI CU POLIGRAFUL

Surse din rândul anchetatorilor susțin pentru publicația noastră, ZIARUL CLUJEAN, că o parte din personalul Spitalului Humanitas urmează să fie supus testului poligraf.

„Avem o reclamație de furt, tratăm cazul ca pe un furt. Este normal ca persoanele suspecte să accepte testarea cu poligraful, altfel ridică suspiciuni. Organele judiciare au obligația să trateze cazul ca pe un furt și să administreze întreg probatoriul pentru a demonstra asta sau contrariul. Partea vătămată are dreptul să depună sau să solicite probațiune”, precizează sursele noastre.

Persoanele care vor fi testate cu poligraful au avut contact direct cu pacienta care reclamă furtul, potrivit acelorași surse. Ar fi vorba despre infirmiera în cauză și încă o asistentă, iar dacă va fi cazul cercul de suspecți va fi extins.

REACȚIA SPITALULUI HUMANITAS

La solicitarea ZIARUL CLUJEAN, managerul Spitalului Humanitas, Ovidiu Antal, a trimis spre publicare punctul de vedere în acest caz. Redăm conținutul în întregime.

„Referitor la solicitarea Dumneavoastră, de a ne exprima punctul de vedere cu privire la o situație aparută în cadrul spitalului nostru, suntem în măsura să vă comunicăm următoarele:

La data de 12.05.2021, o persoană a beneficiat de serviciile medicale oferite de către Spitalul Humanitas. În aceeași zi după externare, pacientul a contactat spitalul pentru a comunica, faptul că a constatat lipsa unei bijuterii (inel) in momentul când a ajuns acasă. Tot în aceeași zi, pacientul s-a întors la spital pentru a căuta împreună cu personalul nostru  bijuteria, însă aceasta nu a fost găsită.

La puțin timp, Poliția Municipiului Cluj-Napoca Secția 4, ne-a informat că a fost depusă o plângere, în urma unei sesizări.

Dorim să precizăm faptul că, încă din momentul în care a fost reclamat incidentul, întreg personalul din spital,  a manifestat tot sprijinul pentru soluționarea acestuia, colaborând atât cu pacientul cât și cu reprezentanții instituțiilor abilitate.

Pentru Spitalul Humanitas, este un eveniment nefericit, având în vedere faptul că depunem toate eforturile pentru a asigura confortul și siguranța pacienților noștri precum și un act medical de înaltă calitate.

Vă asigurăm că suntem la dispoziția tuturor, oferind întreg suportul nostru, pentru aflarea circumstațelor în care s-a petrecut acest incident nedorit”, scrie Ovidiu Antal, managerul spitalului Humanitas, în documentul trimis la solicitarea ZIARUL CLUJEAN.

Citește și

SPUNE CE CREZI

Adresa de email nu va fi publicata