Take a fresh look at your lifestyle.

Află cum funcționează dezinformarea online! Centrul pentru Jurnalism Independent a creat un joc interactiv

0

Centrul pentru Jurnalism Independent a adaptat în limba română o versiune a jocului Bad News. Jocul a fost conceput de către Universitatea Cambridge în colaborare cu o organizație olandeză care luptă împotriva manipulării prin intermediul rețelelor de socializare. Jocul a strâns peste 400.000 de participanți. Cercetătorii Cambridge Social Decision-Making Lab vor colecta pentru varianta în limba engleză a jocului tipurile de răspuns și în final vor elabora un studiu de specialitate care va arăta cât de vulnerabili sunt oamenii la știrile false.

Vrei să te “vaccinezi” împotriva fake news și să înveți cum funcționează dezinformarea? Pune-te în papucii celor care creează și distribuie mesaje false și folosește instrumentele lor, îndeamnă Centrul de Jurnalism Independent.

Prin accesarea jocului, participanții vor câștiga niște ”medalii”. Acestea sintetizează de fapt care sunt pârghiile folosite în manipularea media. Observând care sunt ”medaliile” pe care le câștigați ca participant la joc, veți observa de fapt pe ce mizează cei ce încearcă să ne manipuleze.

Din această lună, Bad News și Bad News Junior sunt disponibile și în limba română.

Jocul îți propune să preiei rolul unui creator de fake-news și să utilizezi mecanismele rețelelor sociale pentru a manipula.

Jocul în limba română are două variante, pentru adulți, disponibil aici: http://getbadnews.ro

Versiunea Junior, pentru copii cu vârste între 8 și 10 ani, este disponibilă la adresa:http://getbadnews.ro/junior

Bad News poate fi folosit și de profesori pentru a le explica copiilor cum funcționează dezinformarea pe rețelele de socializare.

Citește și

SPUNE CE CREZI

Adresa de email nu va fi publicata