Take a fresh look at your lifestyle.

Află cum poți utiliza căști Apple cu un telefon Android

0
Conținut oferit de: Partener extern.

Deși poate părea greu de crezut, chiar poți conecta o pereche de căști AirPods la un telefon sau la o tabletă cu sistem de operare Android, la fel ca la orice alt tip de dispozitiv cu Bluetooth. Există, totuși, câteva diferențe: nu vei putea beneficia de asistentul vocal (Siri) și nic de funcția de detectare automată a urechii pentru că vor fi dezactivate din lipsă de compatibilitate completă. Însă, există câteva trucuri și aplicații pe care le poți instala pe dispozitivul tău Android, astfel încât să poți reactiva unele dintre caracteristicile lipsă.

Chiar dacă reclamele realizate de cei de la Apple ne induc ideea conform căreia căștile din portofoliul lor sunt unice și inegalabile, vorbim, totuși, despre o pereche de căști Bluetooth. Este adevărat, cu o serie de caracteristici pe care nu le găsești la toate celelalte branduri. Așadar, dacă ți-ai achiziționat căști pentru telefon de pe site-ul Altex din portofoliul celor de la Apple, dar ai un telefon sau o tabletă cu sistem de operare Android, în continuarea articolului îți vom face cunoscute câteva trucuri cu ajutorul cărora să te poți bucura de cât mai multe funcții.

Cum conectezi căști AirPods la un telefon Android?

AirPods se conectează în același mod ca orice alt dispozitiv Bluetooth. Pentru început, trebuie activat modul de asociere, apoi pune căștile AirPods în carcasă. Închide carcasa și ține apăsat butonul din spate până când becul LED al carcasei va începe să lumineze intermitent (reține că lumina trebuie să fie albă). În cazul în care deții o pereche de căști AirPods Max, atunci trebuie să ții apăsat butonul de control al zgomotului până când acesta începe să lumineze intermitent.

La următorul pas va trebui să intri în setările telefonului sau tabletei Android și să intri la Bluetooth (sau Dispozitive conectate, în funcție de cum sunt structurate setările dispozitivului tău). Aici trebuie să apeși pe butonul care caută dispozitive noi pe care le poți asocia. În momentul în care se încarcă toată lista cu dispozitive disponibile pentru asociere, alege AirPods și confirmă faptul că vrei să realizezi asocierea (dacă ți se va cere acest lucru). Din acest moment, căștile Apple vor apărea în lista dispozitivelor conectate la telefonul sau tableta ta.

Ce caracteristici AirPods sunt dezactivate pe Android?

Deși pot fi conectate la orice dispozitiv Android, AirPods sunt construite pentru a fi asociate cu dispozitive Apple. Există o mulțime de caracteristici care vor funcționa numai cu iPhone-uri, iPad-uri și Mac-uri, dintre care Siri, detectarea automată a urechii, comutarea automată între dispozitive sau setarea pentru verificarea duratei de viață a bateriei.

Totuși, ai în continuare posibilitatea de a porni sau opri muzica prin apăsarea pe căști, iar dacă ești posesorul unor căști AirPods Max sau AirPods Pro, atunci te vei putea bucura și de funcția de anulare a zgmotului de fundal, chiar dacă le-ai conectat la un dispozitiv Android. Pentru celelalte funcții dezactivate, poți încerca să instalezi aplicații precum AirBattery și Assistant Trigger.

În concluzie, căștile din gama Apple chiar funcționează și cu dispozitive cu sistem de operare Android. Pe site-ul celor de la Altex găsești atât căști Apple, cât și căști dezvoltate de branduri care operează cu sistemul Android. Le poți comanda online, în doar câteva minute, cu livrare direct la tine acasă.

Sursă foto: freepik.com

Citește și
SPUNE CE CREZI

Adresa de email nu va fi publicata