Take a fresh look at your lifestyle.

Agenția Națională Antidrog, prezentă la primul Congres Național de Toxicologie cu participare internațională

0

droguriÎn perioada 16 — 18 octombrie, la București, a avut loc primul Congres Național de Toxicologie cu participare internațională, organizat de Secția de Toxicologie a Societății de Științe Farmaceutice din România (afiliată la EUROTOX).

Manifestarea științifică a avut ca temă ‘Toxicologia la confluența dintre domenii’ și și-a propus crearea unui cadru facil pentru identificarea, interacțiunea și comunicarea între actorii relevanți din acest domeniu.

Din Comitetul științific al congresului a făcut parte și directorul Agenției Naționale Antidrog, chestor de poliție Sorin Oprea, care a prezentat, într-una din sesiunile plenare ale reuniunii, comunicarea științifică ‘Situația drogurilor în România’.

Lucrarea a adus în fața participanților cele mai recente rezultate privind consumul de droguri în România, fundamentate pe baza studiilor de prevalentă în populația generală, realizate de Agenția Națională Antidrog.

În cadrul sesiunilor pe ateliere ale congresului, un alt reprezentant al Agenției Naționale Antidrog a susținut lucrarea cu tema ‘Substanțele noi cu proprietăți psihoactive — abordări actuale și perspective’, oferind publicului o analiză multi-indicatori a fenomenului în România.

Această primă ediție a Congresului Național de Toxicologie din România a reunit medici, farmaciști, psihologi, precum și cercetători și specialiști din domenii conexe toxicologiei, organizatorii dorind astfel să atragă atenția participanților asupra riscurilor toxice asociate, aferente interacțiunii xenobioticelor și organismelor vii.

Citește și

SPUNE CE CREZI

Adresa de email nu va fi publicata