Take a fresh look at your lifestyle.

Ai SMARTPHONE și folosești sistem ANDROID? Iată ce virus amenință milioane de dispozitive!

0

Samsung-Galaxy-S6-și-S6-edge-15-1170x644222Milioane de smartphone-uri care folosesc sistemul de operare android riscă să fie virusate. Virusul de tip ransomware blochează telefoanele mobile și conținutul acestora.

Bitdefender a detectat săptămâna trecută peste 15.000 de e-mail-uri de tip spam ce conțin fișiere sau arhive de fișiere infectate, originare de la servere localizate în Ucraina. Dintre acestea mai mult de 1000 țintesc utilizatori români, potrivit România TV.

Pretinzând că este o actualizare a Adobe Flash Player, virusul se descarcă și se instalează ca un player video. Când utilizatorul încearcă să îl ruleze apare un mesaj de eroare fals.

După ce apasă “OK” ca să continue, utilizatorii observă o falsă avertizare de la FBI (Biroul Federal de Investigații al SUA), pe care nu o pot evita prin închiderea ferestrei. Avertizarea informează utilizatorii că au încălcat legea, accesând pagini cu conținut pornografic. Pentru a face mesajul mai credibil, hackerii au adăugat capturi foto ale așa-zisului istoric al site-urilor vizitate anterior.

Citește și

SPUNE CE CREZI

Adresa de email nu va fi publicata