Take a fresh look at your lifestyle.

A ajuns în arest după ce a spart geamul unei mașini și a furat o geantă

0

furt-autoPoliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Cluj efectuează cercetări faţă de un tânăr care este bănuit de comiterea infracţiunii de furt calificat; acesta a fost reţinut pentru 24 de ore.

În 10 martie, politişti din cadrul Poliţiei municipiului Cluj-Napoca, Secţia 2 Poliţie, au identificat un tânăr din oraș care ar fi sustras o geantă sport dintr-un autoturism parcat pe raza municipiului Cluj-Napoca.

Acesta, în 6 martie, în jurul amiezii, în timp ce se deplasa pe strada Mărășești din Cluj-Napoca, ar fi spart geamul portierei dreapta față a unui autoturism parcat și ar fi sustras din interior o geantă sport lăsată la vedere de către proprietar.

Proprietarul a precizat că în geantă se aflau mai multe telefone mobile de diferite mărci, dispozitive memory stick USB, un portofel cu diferite acte și alte bunuri.

Cu ocazia cercetărilor a rezultat că tânărul s-ar fi deplasat cu geanta sustrasă în zona centrală și ar fi vândut unui bărbat telefoanele, memoriile USB și geanta, iar suma obținută a cheltuit-o.

Ulterior acesta ar fi abandonat restul bunurilor sustrase în apropierea adresei de domiciliu.

În baza probatoriului administrat a fost dispusă reţinerea tânărului pentru 24 de ore, iar începând cu data de 11 martie față de acesta s-a dispus măsura preventivă a controlului judiciar pe o perioadă de 60 zile.

În continuare se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat, sub coordonarea unităţii de parchet competente.

****

Pentru prevenirea unor astfel de infracţiuni, poliţiştii de investigaţii criminale recomandă cetăţenilor:

  • să asigurați autoturismul prin încuierea uşilor și, dacă este montată, să armați alarma;
  • să nu lăsați în autoturism obiecte de valoare care devin tentante pentru persoanele certate cu legea: genţi de voiaj, poşete, borsete, genţi tip „Diplomat”, aparatură electronică, etc.;
  • dacă aveţi suspiciuni, să sesizaţi imediat intervenţia poliţiştilor, prin apelarea numărului gratuit de urgenţă 112

 Nu uitați!!!

Spărgătorii vor profita de fiecare clipă care o manifestaţi prin neglijenţa în ceea ce priveşte siguranţa autoturismului dumneavoastră, dar mai mult interes în protecţia bunurilor ce le deţineţi, vă scuteşte de neplăceri.

Citește și

SPUNE CE CREZI

Adresa de email nu va fi publicata