Take a fresh look at your lifestyle.

Al treilea caz de variola maimuței, confirmat în România

0

Un al treilea caz de variola maimuței a fost confirmat în România, la un bărbat de 31 de ani. Acesta este în stare bună, dar este internat în spital, a anunțat miercuri Ministerul Sănătății (MS).

UPDATE: Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a declarat, referitor la cele trei cazuri confirmate de variola maimuței, că „nu este cazul să vedem izolete” și că este suficient tratamentul simptomatic și izolarea persoanelor infectate.

„Nu discutăm despre o infecție la care rata de transmisibilitate, rata de reproducere este supraunitară, este mult sub 1. Nu este recomandată vaccinarea populației în astfel de situații”, a susținut ministrul Sănătății.

„Al treilea caz de variola maimuței a fost diagnosticat în România. Este vorba de un bărbat de 31 de ani care s-a prezentat ieri la un spital din București. Simptomele au apărut pe data de 10 iunie. Starea generală a pacientului este bună. Acesta a rămas internat”, a anunțat MS.

Bărbatul nu are istoric de călătorie în altă țară, a precizat Ministerul Sănătății.

Celelalte două cazuri confirmate în România sunt la alți doi bărbați de 26 și 32 de ani. Aceștia au avut contact cu persoane cu istoric de călătorie în țări cu multe cazuri de variola maimuței.

MS a precizat marți că nu există o legătură epidemiologică între primele două cazuri confirmate, însă despre al treilea caz nu a făcut precizări.

Citește și
SPUNE CE CREZI

Adresa de email nu va fi publicata