Take a fresh look at your lifestyle.

ALERTĂ de vijelii, grindină și ploi torențiale

0

Administrația Națională de Meteorolorgie (ANM) a emis, joi, atenționări de instabilitate atmosferică, valabile și pentru județul Cluj. Vor fi ploi torențiale, grindină și intensificări ale vântului, precizează specialiștii.

ANM a emis un Cod Glben valabil și pentru județul Cluj, pentru intervalul 10 iunie, ora 12:00 – 10 iunie, ora 23:00.

Astfel, potrivit meteorologilor, pe parcursul zilei de joi, 10 iunie, în Oltenia, Maramureș, nordul Moldovei, local în Muntenia și în Transilvania, precum și în zonele de munte, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată care se va manifesta prin averse torențiale, frecvente descărcări electrice, vijelii și grindină.

În intervale scurte de timp cantitățile de apă vor depăși 25 – 30 de litri pe metru pătrat și izolat 40 de litri pe metru pătrat.

Instabilitatea atmosferică zilele următoare

Meteorologii au precizat că fenomenele de instabilitate atmosferică se vor semnala de joi, 10 iunie, ora 12:00 și până duminică, 13 iunie, ora 23:00.

În acest interval, vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și, izolat, grindină.

Aceste fenomene, arată meteorologii, se vor semnala în zilele de joi, vineri și sâmbătă, 10, 11 și 12 iunie, îndeosebi după-amiaza și seara, în zonele de deal și de munte, precum și în sudul și centrul teritoriului.

Începând din noaptea de sâmbătă spre duminică, 12 spre 13 iunie, aria ploilor însemnate cantitativ se va extinde treptat dinspre nord-vest și va cuprinde toate regiunile.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15 – 20 de litri pe metru pătrat și, pe arii restrânse, 25 – 50 de litri pe metru pătrat.

Citește și

SPUNE CE CREZI

Adresa de email nu va fi publicata