Take a fresh look at your lifestyle.

ALERTĂ Interpol pentru un produs cunoscut ce este posibil să fie LETAL

0

pastile-alerta-pericol-slabit-culturistiInterpolul a lansat, luni seara, o alertă mondială din cauza unui produs de regim care este extrem de cunoscut în lumea culturiștilor, dar nu numai. Produsul a provocat moartea subită a unei femei din Marea Britanie și suspiciunile anchetatorilor arată că aceasta a trecut în neființă din cauza pastilelor. Un alt francez este în stare gravă din cauza aceluiași produs.

”O alertă mondială a fost emisă de Interpol în legătură cu 2,4-dinitrofenol (DNP), o substanță ilicită și potențial letală, utilizată ca produs de regim și care ajută la creșterea masei musculare”, a anunțat într-un comunicat organizația internațională de cooperare în domeniul poliției, cu sediul la Lyon, potrivit AFP, citat de antena3.ro.

Interpol a emis ”o alertă portocalie’‘ către poliție, organismele publice și organizațiile internaționale, după „decesul unei femei în Marea Britanie și în timp ce un francez este grav bolnav după ce a consumat această substanță”.

Vândută de obicei sub formă de pulbere galbenă sau capsule, substanța se găsește și sub formă de cremă. Riscurile legate de utilizarea ei sunt amplificate de condițiile producției ilegale, potrivit Interpol.

DNP-ul se află și în componența unor explozibili.

Este produsă în laboratoare clandestine ”care nu aplică nicio reglementare în materie de igienă”, expunându-i pe ”consumatori unui risc sporit de supradoză din cauza lipsei lor de competențe specializate”, avertizează Interpol.

Citește și

SPUNE CE CREZI

Adresa de email nu va fi publicata