Take a fresh look at your lifestyle.

Alin Tișe i-a scris premierului Dăncilă

0

Președintele Consiliului Județean Cluj i-a trimis, marți, o scrisoare premierului Viorica Dăncilă.

Șeful CJ Cluj i-a solicitat premierului să se implice în finalizarea lucrărilor de amenajare a râului Someșul Mic.

„Astăzi, în calitate de președinte al Consiliului Județean Cluj, am transmis o solicitare Prim-Ministrului Vasilica-Viorica Dăncilă prin care am solicitat implicarea și sprijinul său în finalizarea lucrărilor de amenajare a râului Someșul Mic.

Deși titularul investiției este Ministerul Mediului și schimbărilor climatice, proiectul este unul major, cu un impact extrem de important la nivelul județului Cluj. Astfel, amenajarea hidrotehnică a râului Someșul Mic va scoate de sub efectul inundațiilor 1785 de locuințe din municipiul Cluj-Napoca și din comuna Apahida, 476 de IMM-uri, 877 de hectare de teren.

Mai mult, de această investiție vor beneficia și Centrul Agro Transilvania S.A., Aeroportul Internațional „Avram Iancu” și Stația de epurare a municipiului Cluj-Napoca.

Nerealizarea acestor lucrări pune în pericol construcțiile din imediata vecinătate a cursului râului, favorizând inundarea întregii albii majore actuale.

Așadar, îi solicit public doamnei Prim-Ministru să intervină și să sprijine acest proiect extrem de important la nivelul județului Cluj. Amintesc, totodată, că de acest proiect este strâns legată și lucrarea de extindere a pistei Aeroportului Internațional Cluj”, se arată în informarea trimisă de CJ Cluj.

loading...
Citește și

SPUNE CE CREZI

Adresa de email nu va fi publicata