Take a fresh look at your lifestyle.

UPDATE – Altă nuntă cu sute de invitați în județul Cluj, în pandemie. Un preot cunoscut își însoară odrasla

0

ACTUALIZARE: Pentru nunta organizată în pandemie, mirele Mircea Pintea a primit o amendă în valoare de 2.000 de lei.

Știrea inițială, mai jos …

Duminică după-masă vă spuneam că sâmbătă în Aghireșu Fabrici aproximativ 200 de persoane au petrecut la o nuntă, în plină pandemie de COVID-19. Polițiștii nu au știut de paranghelie, deși o patrulă a trecut pe lângă sala de evenimente. După ce presa a semnalat abaterea de la regulile impuse de autorități în starea de alertă, agenții de poliție de la Secția 8 Poliție Rurală Huedin s-au deplasat și l-au amendat pe patronul localului cu 500 de lei, amenda minimă. Astăzi, duminică seara, asistăm la o nouă scenă în care polițiștii de la Secția 8 Poliție Rurală Huedin sunt surzi, orbi și dorm în același somn al nepăsării, pe banii românilor care își pun siguranța în mâinile lor. La ora redactării acestui articol 20:30, duminică seara, în toi este nunta lui Mircea Pintea, fiul preotului din Cornești – Gheorghe Dănuț Pintea. Petrecerea are loc la Cornești, iar cununia civilă a avut loc la Gârbău în timpul zilei.

Aceste evenimente au loc în ciuda faptului că la nivel național, în fiecare zi, avem peste 1.000 de infectări cu COVID-19, iar la nivelul județului Cluj cifra este în creștere.

Potrivit unor surse, care au dorit să-și păstreze anonimatul, nunta are loc în localitatea Cornești și participă peste 200 de invitați.

„Cununia civilă a avut loc astăzi la Gârbău și nu cred că exagerez dar au fost mai mult de 100 de persoane. Acum nunta este la Cornești. Coloanele de mașini se întind pe aproximativ 3 kilometri, încă de la intrare în sat”, ne spune un localnic revoltat de faptul că obligațiile impuse de către autorități sunt respectate doar de către unii și de alții deloc.

Nici de această dată polițiștii Secției 8 Poliție Rurală Huedin nu au aflat de eveniment. Am aflat noi și l-am informat, din nou, pe prefectul județului Cluj, Mircea Abrudean.

La fel ca și în cazul de ieri, oficialul a dispus verificări pe linie de respectare a obligațiilor impuse de autorități în această perioadă.

„La data de 26 iulie, în jurul orei 21.00, poliţişti din cadrul Secţiei 8 Poliţie Rurală Huedin au constatat faptul că în localitatea Corneşti se desfăşura un eveniment privat, în spaţiu închis, cu participarea a peste 100 de persoane. În conformitate cu prevederile Legii nr. 55/2020, poliţiştii au luat măsura sancţionării contravenţionale a organizatorului. Totodată, a fost sesizată Direcţia de Sănătate Publică Cluj, autoritate competentă, pentru dispunerea măsurilor legale”, se arată într-o informare a Inspectoratului de Poliție Județean Cluj.

În starea de alertă, în care ne aflăm, se menţine suspendarea consumului produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice în spaţiile comune de servire a mesei din restaurante, hoteluri, moteluri, pensiuni, cafenele sau alte localuri publice, din interiorul clădirilor (art. 6, alin. 1, Anexa 3 din HG 394/2020).

Totodată, este interzisă participarea la evenimente private, în spații închise, a unui număr mai mare de 20 de persoane.

Citește și … VIDEO – În plină pandemie, nuntă cu 200 de invitați într-o localitate clujeană. Polițiștii au fost surzi și orbi până când presa a sesizat fapta

Citește și

SPUNE CE CREZI

Adresa de email nu va fi publicata