Take a fresh look at your lifestyle.

Amenzi usturătoare pentru cluburile clujene care difuzează muzică fără drept de autor

0

clubPoliţiştii clujeni au verificat modul în care localurile publice respectă legislaţia privind comunicarea ambientală a operelor purtătoare de drepturi de autor şi conexe. În urma controalelor, s-au aplicat două sancţiuni de 30.000 lei.

Poliţiştii de investigare a criminalităţii economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj au desfăşurat controale pentru prevenirea şi depistarea activităţilor comerciale ilicite şi pentru combaterea încălcării prevederilor privind drepturile de autor şi cele conexe.

În acest context, poliţiştii au verificat activitatea economică desfăşurată de mai multe societăţi comerciale, cu sedii ori puncte de lucru în municipiul Cluj-Napoca.

La două firme, în momentul controlului, s-a constatat că s-au comunicat public, în scop ambiental, opere purtătoare de drepturi de autor şi drepturi conexe (muzică), fără autorizare.

În baza neregulilor constatate, poliţiştii au fost nevoiţi să aplice celor două persoane juridice verficate sancţiuni contravenţionale, în valoare de 30.000 de lei, conform prevederilor Legii 8/1996 privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Citește și

SPUNE CE CREZI

Adresa de email nu va fi publicata