Take a fresh look at your lifestyle.

ANM a emis avertizare meteo de caniculă

0

Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare meteo de caniculă, cu temperaturi de peste 37 de grade Celsius, în următoarele trei zile, în mai multe zone din ţară.

Zonele afectate de avertizarea meteo sunt în vestul, sudul şi parte din sud-estul ţării, unde temperaturile vor fi foarte ridicate în următoarea perioadă.

Cel mai cald va fi sâmbătă, când, în aceste zone, vor fi maxime de până la 38 de grade Celsius. Vineri, temperaturile la nivelul întregii ţări nu vor depăşi 36-37 de grade Celsius, iar disconfortul termic va rămâne foarte accentuat pentru că, odată cu depăşirea indicelui de temperatură-umezeală, şi temperaturile resimţite de noi vor fi mult mai mari.

În Bucureşti, astăzi vor fi 34 de grade Celsius, iar sâmbătă şi duminică vor fi constante. Şi Capitala se află pe harta de cod galben până duminică seara la ora 21.00.

Rămâne cu aceste valori termice foarte ridicate şi vom avea temperaturi de până la 38 de grade. Duminică, temperaturile vor începe să scadă, însă nu foarte mult.

La mare va fi o vreme ceva mai răcoroasă. La Constanţa, vineri, sunt prognozate 28 de grade Celsius şi nu ar fi exclus să cadă şi câţiva stropi de ploaie în partea a doua a zilei.

Pentru zona litoralului, meteorologii anunţă temperaturi asemănătoare cu cele de ieri.

Citește și
SPUNE CE CREZI

Adresa de email nu va fi publicata