Take a fresh look at your lifestyle.

ANM anunţă prognoza meteo actualizată

0

Abia pe final de ianuarie vom simți cu adevărat că este iarna, spun meteorologii. Vremea se va schimba radical în toată țara în perioada următoare. Elena Mateescu, directorul ANM, a anunţat prognoza meteo pentru sfârșitul lunii ianuarie şi începutul lunii februarie 2023.

„De mâine răcirea se va resimți și în partea de vest nord-vest. Maximele la scara întregii țări se vor situa între 0 până la 6 grade cel mult 1-2 grade în Capitală.

Iar de la mijlocul săptămânii consemnăm și precipitații, mai ales în partea de sud-sud-est, mixte ploi, lapovițe și ninsori, în timp ce în restul țării vorbim de precipitații predominant sub formă de ninsoare. Așadar, iată că ultimele zile din cea mai rece lună a anului par a fi zile autentice de iarnă.

În luna februarie menționăm faptul că prima săptămână așa cum arată actualizarea estimărilor în această dimineață efectuate pentru intervalul 23 ianuarie-20-februarie menține tendința pentru primele zile din februarie cu valori de temperaturi ușor peste norme.

Din punctul de vedere al cantităților de precipitații, vorbim de cantități deficitare în regiunile extracarpatice, în timp ce în vest, nord-vest cantități este norme”, a spus Elena Mateescu la Antena 3 CNN.

Citește și
SPUNE CE CREZI

Adresa de email nu va fi publicata