Take a fresh look at your lifestyle.

ANM: Urmează manifestări de instabilitate atmosferică accentuată

0

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, marți, o atenţionare de instabilitate atmosferică accentuată. La nivel național, spun meteorologii, se așteaptă averse ce vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și pe arii restrânse vijelii și căderi de grindină.

Potrivit prognozei, atenționarea intră în vigoare la 18 mai, ora 22:00 și expiră în 21 mai, ora 09:00.

„În intervalul menționat vor fi perioade de timp în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată, îndeosebi în regiunile sud-vestice, sudice și centrale, precum și în zonele de munte. Aceasta se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și pe arii restrânse vijelii și căderi de grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15…25 l/mp, iar mai ales în cursul zilei de miercuri (20 mai) și în noaptea de miercuri spre joi (20/ 21 mai) pe arii restrânse 35…40 l/mp.”, se arată în informarea ANM.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj prin avertizări de vreme severă imediată

Citește și

SPUNE CE CREZI

Adresa de email nu va fi publicata