Take a fresh look at your lifestyle.

ANOFM: 25.485 locuri de muncă vacante la nivel naţional. În ce domenii este criză de muncitori

0

Potrivit datelor furnizate de agenţii economici privind locurile de muncă vacante, în evidenţele Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM), sunt disponibile 25.485 locuri de muncă. 

La nivel naţional, cele mai multe locuri de muncă sunt oferite pentru: agent de securitate (1.715), muncitor necalificat la asamblarea, montarea pieselor (1.149), muncitor necalificat în industria confecţiilor (1.108), lucrător comercial (1.058), confecţioner-asamblor articole din textile (774), operator confecţioner industrial îmbrăcăminte din ţesături, tricotaje, materiale sintetice (656), manipulant mărfuri (577), şofer de autoturisme şi camionete ((569), vânzător (481), şofer autocamion / maşină de mare tonaj (461).

Din cele 25.485 de locuri de muncă vacante declarate de angajatori la agenţiile pentru ocuparea forţei de muncă, 1.283 sunt destinate persoanelor cu studii superioare (inginer în diferite domenii de activitate, programator, manager, medic, contabil etc), 15.058 pentru persoanele cu studii liceale, postliceale, profesionale, restul locurilor de muncă fiind destinate persoanelor cu studii primare /gimnaziale sau fără studii. 

Oferta locurilor de muncă la nivel naţional poate fi consultată pe site-ul ANOFM (www.anofm.ro), la secţiunea Persoane fizice/ Locuri de muncă vacante. În ceea ce priveşte locurile de muncă la nivel judeţean, aceste informaţii pot fi vizualizate pe pagina de internet a fiecărei agenţii pentru ocuparea forţei de muncă judeţene/ municipale sau la sediul acestora.
Precizăm că baza de date a locurilor de muncă vacante este una dinamică, informaţiile prezentate reflectând situaţia existentă la ora 7:00 AM. 

Citește și

SPUNE CE CREZI

Adresa de email nu va fi publicata