Take a fresh look at your lifestyle.

Armata britanică, mobilizată în criza din benzinării

0

Armata britanică a fost mobilizată pentru rezolvarea problemei cozilor la benzinării. Între timp, unele stații sunt alimentate regulat, altele nu. Autoritățile britanice continuă să facă apel către șoferi să nu facă stocuri de carburant în diverse recipiente. Șoferii de camion din Polonia nu par interesați să le dea britanicilor o mână de ajutor în această criză.

Cozi interminabile de automobile la benzinăriile din Norwich, un oraș la 160 de km. de Londra. Au fost alimentate cu carburant, iar vestea s-a aflat repede, așa că sute de șoferi au venit să facă plinul. Unii aduc și canistre și sticle de apă, ignorind apelurile la calm făcute de autorități.

Marea Britanie se confruntă de cîteva zile cu panică la benzinării, unele stații fiind goale și acum, după ce companiile petroliere au avertizat că nu au suficienți șoferi care să conducă cisternele de la rafinărie la benzinărie.

“Sunt multe staţii deschise. Sunt deschise, dar trebuie să aştepţi la coadă cel puţin o oră”.

Ministrul britanic pentru mediul de afaceri a declarat că 150 de militari au fost mobilizați pentru a prelua această operațiune. La Londra, situația este în continuare complicată.

BORIS JOHNSON, premierul Marii Britanii: „Alimentaţi la pompă normal, când aveţi nevoie cu adevărat. Situaţia se va îmbunătăți. Tot ce vrem să facem este să ne asigurăm că suntem pregătiţi pentru a depăşi perioada Crăciunului şi nu numai, în privinţa alimentării benzinăriilor, dar şi a altor componente ale lanțului nostru de aprovizionare”.

Medicii și alte categorii de lucrători esențiali au cerut să aibă prioritate la alimentarea cu combustibil, dar acest lucru a fost refuzat de guvern. Șoferii polonezi contactați de jurnaliști de la Reuters nu par dispuși să dea o mână de ajutor britanicilor, despre care spun că i-au privit de sus în contextul Brexit.

„Nu, mulțumesc domnule prim ministru, nu voi profita de această oportunitate. Nu cred că cineva vrea să se mute pentru 3 luni doar ca să-i ajute pe britanici să rezolve situaţia pentru Crăciun”, a spus un șofer.

Guvernul de la Londra acordă 5.000 de vize temporare pentru șoferii de camion din străinătate. Permisele vor fi pe o perioadă de 3 luni.

Citește și

SPUNE CE CREZI

Adresa de email nu va fi publicata